За три роки у НМУ підготували понад 400 фахівців УЗД-діагностики

21.02.2024

У Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця на кафедрі сучасних технологій медичної діагностики та лікування популярним серед медиків є курс спеціалізації з ультразвукової діагностики. Протягом трьох місяців навчання за сучасною програмою учасники отримують сертифікат, що надає право у практичній діяльності використовувати сучасні методи УЗД-діагностики. Спеціалізацію «Ультразвукова діагностика» вже пройшли більше 400 медичних працівників.

Завідувачка кафедри, професорка Лариса Натрус зазначає, що протягом трьох років діяльності проведено вже восьмий набір на спеціалізацію «Ультразвукова діагностика». Навичками з УЗД за цей час оволоділи понад 400 лікарів різних спеціальностей. Пишаємося, що відповідно до відгуків наших вихованців, в Університеті забезпечили чітку організацію навчального процесу, залучили сучасні клінічні бази з новітнім обладнанням, викладають дисципліну фахівці високої кваліфікації.

Сьогоднішні слухачі опановують ультразвуковий метод діагностики уже протягом півтора місяця. Цикл навчання відбувається в очному форматі на 7 клінічних базах міста Києва, на кожній із них викладачі демонструють найцікавіші діагностичні випадки. І, як запевнив досвідчений наставник з УЗД, доцент Владислав Мороз, його вихованці оволоділи багатьма навичками спеціальності, роблять перші успішні кроки у власних дослідженнях. Через великий попит вже сформовані групи на 2024 рік.

Так, асистентка кафедри ендокринології нашого Університету Вікторія Єрохович із задоволенням оволодіває сучасними методами УЗД-діагностики. Вона впевнена, що нові фахові компетентності значно розширять можливості у лікарській практиці та в наукових дослідженнях.

Інформацію з питань організації курсів спеціалізації з ультразвукової діагностики можна отримати у кураторки Марини Зелінської за тел.: +3(073) 10-45-650. Детальна інформація про курси за посиланням.

Пресцентр НМУ