Співробітники Університету долучилися до акції «Подаруй дітям радість!» у Національному інституті раку

28.12.2023

Третій рік поспіль співробітники кафедри описової та клінічної анатомії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця беруть участь у благодійній акції «Подаруй дітям радість!». Ініціатива започаткована на підтримку дітей, які перебувають на лікуванні у відділенні дитячої онкології Національного інституту раку.

Фахівці кафедри описової та клінічної анатомії НМУ імені О.О. Богомольця спільно зі співробітниками кафедри економічної теорії, макро- і мікроекономіки економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка зібрали коши на іграшки, настільні ігри та канцтовари для ігрової кімнати відділення дитячої онкології. З-поміж них – книги, пазли, розмальовки, олівці, фломастери, ігрові набори, дитяча кухня.

Приємним, емоційним сюрпризом для маленьких пацієнтів Національного інституту раку стали організовані майстер-класи. Діти навчалися виготовляти оленів із вовни та свічок з вощини. У творчих заходах взяли участь біля 20 дітей віком від 3-х до 16 років.

Керівник науково-дослідного відділення дитячої онкології Національного інституту раку Григорій Климнюк висловив щиру подяку викладачам і студентам кафедри описової та клінічної анатомії НМУ за благодійну діяльність. Бо така увага і підтримка особливо важлива, як для дітей, так і для їхніх батьків, у складний час їхнього життя.

Нагадаємо, що у День Святого Миколая ректор НМУ Юрій Кучин, спільно з колегами вітали маленьких пацієнтів на святковій локації в Охматдиті. Також днями співробітники Університету відвідали центр соціально-психологічної реабілітації дітей. Ще одну добру справу здійснили студенти медичного факультету №2 – напередодні різдвяно-новорічних свят із подарунками завітали до вихованців дитячого будинку на Київщині, а студентські ради медичних факультетів №1, №2 та №3 влаштували свято для пацієнтів Охматдиту.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри описової та клінічної анатомії