Університет долучився до всеукраїнської благодійної акції «Смілива гривня»

18.12.2023

Національний медичний університет імені О.О. Богомольця відзначено грамотою Національного банку України за участь у всеукраїнській благодійній акції «Смілива гривня», яка спрямована на залучення коштів для потреб ЗСУ від молоді. Упродовж цьогорічної акції вдалося зібрати 4.3 мільйона гривень у освітніх закладах країни. Студенти нашого Університету також долучилися до збору коштів.

Фахівці відділу організаційно-педагогічної роботи та довузівської підготовки НМУ облаштували спеціальні місця збору в університетських навчальних корпусах, де розмістили скарбнички. До акції долучилися здобувачі освіти і викладачі всіх факультетів. Зібрані кошти передали до одного з київських відділень Ощадбанку України, як було передбачено умовами проведення акції.

Варто зазначити, що представники великої спільноти НМУ не стоять осторонь глобальних викликів, з якими стикається країна, займають активну громадянську позицію щодо підтримки обороноздатності Збройних сил України, реалізують соціально важливі проєкти, беруть участь у волонтерських ініціативах.

Так, нещодавно студент 6 курсу медичного факультету №2 Гліб Мостовенко доставив з Литви автомобіль для наших захисників, а завідувач кафедри хірургії стоматологічного факультету Микола Тутченко організував благодійну виставку власних картин, кошти від продажу яких спрямував українським армійцям.

Дякуємо всім доброчинцям, які долучаються до захисту нашої країни!

Пресцентр НМУ