РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ПОКРАЩЕННЯ ПІДГОТОВКИ СТУДЕНТІВ – ВИПУСКНИКІВ ДО СКЛАДАННЯ ЛІІ «Крок 2»

22.04.2015
  1. На першому практичному занятті та лекції зі студентами 4,5,6 курсів інформувати студентів про ліцензійний інтегрований іспит «Крок-2» та можливість отримання з офіційного сайту Центру тестування при МОЗ України (http://testcentr.org.ua):

– Буклетів тестових завдань за останні 10 років – 2004-2014 рр.. Інформаційні матеріали для підготовки студентів до іспиту («Крок-2» – «Загальна лікарська підготовка»)

Для студентів – громадян України – http://testcentr.org.ua/

Для іноземних студентів російського та українського навчання – http://testcentr.org.ua/

Для іноземних студентів – англомовного навчання – http://testcentr.org.ua/

  1. Розмістити інформацію про доступністю матеріалів для пілготовки до ЛІІ «Крок-2» з офіційного сайту Центру тестування при МОЗ України на стендах кафедри та сайті Освітнього порталу НМУ.
  2. Кафедрам здійснювати щорічний моніторинг оновлення тестових завдань на офіційному сайті Центру тестування при МОЗ України і поповнювати кафедральну базу тестових завдань, що використовується під час практичних занять та ПМК.
  3. Підготовку до складання ліцензійного інтегрованого іспиту «Крок-2» проводити на кожному практичному занятті для студентів 4,5,6 курсів. Для цього розроблені тестові задачі формату А (типові для «Кроку-2»), що введені в методичні рекомендації кафедр і відповідають темі кожного практичного заняття та використовуються викладачами.
  4. На кожному практичному занятті студенти 4,5,6 курсів вирішують відповідно до теми по 10 тестів вхідного рівня знань та 10  – вихідного (в кінці заняття) на паперових носіях. Один раз на тиждень студенти 4,5,6 курсів складають по 50 тестів в комп’ютерному класі. При складанні ПМК вирішують 50 тестів в паперовому варіанті. Позитивну оцінку за результатами тестування  на ПМК студент може отримати за умови 80% правильних відповідей. В процесі роботи з тестами не тільки вибрати правильну відповідь, а й обґрунтувати цей вибір. Поступово скорочуємо час на вибір відповіді, тобто працюємо «на час».
  5. Не розв’язані тестові завдання повинні бути вирішені на заняттях, консультаціях з викладачем. Розв’язання тестових завдань, їх оцінка і обговорення є невід'ємним елементом навчального процесу. Особливу увагу надавати роботі з тестовими завданнями на заняттях зі студентами 6 курсу. Розроблені кафедрою тестові завдання використовуються викладачами на відробках у вигляді паперових носіїв та в комп’ютерному класі.
  6. Використання бази тестів, буклетів з відповідної тематики при проведенні перевірки знань на кожному практичному занятті,з обов’язковим аналізом і поясненням невірно вирішених тестів.
  7. Проводити індивідуальні консультації студентів з питань щодо завдань ЛІІ «Крок 2».
  8. Напередодні ПМК кожен студент проходить контрольне тестування на паперових носіях. Відсоток вірних відповідей для допуску до ПМК складає не менше 80%.
  9. На основі результатів претестування створюється «група ризику» на кафедрі, в яку входять студенти, що набрали менше 80% правильних відповідей. З цим контингентом студентів проводяться додаткові заняття по тестах в паперовому варіанті та в комп’ютерному класі за додатковим розкладом, затвердженим завідувачем кафедри та із залученням викладачів кафедри .
  10. Пропонується кафедрам регулярно проводити співбесіди з окремих тестових питань в аспекті підготовки до ліцензійного інтегрованого іспиту «Крок-2».
  11.  Рекомендувати запровадження на кафедрах електронної системи Moodle для контролю за самостійною роботою студентів з базою тестових завдань «Крок-2».
  12. Пропонується кафедрам формувати вибірку з буклетів до складання ЛІІ «Крок-2» по своїй дисципліні і розміщувати її на сайті кафедри.
  13. Питання підготовки до ЛІІ «Крок-2» та аналіз його складання регулярно  заслуховувати на засіданнях кафедр, звертаючи особливу увагу на групи ризику та найтиповіші  помилки при вирішенні тестових завдань.
  14. Особливу увагу приділяти іноземним студентам, особливо англомовним, щодо покращення їх підготовки з різних дисциплін, закріпивши за ними кураторів, з контролем з боку деканату.
  15. Випускаючим кафедрам двічі на тиждень, а перед іспитом «Крок-2» щоденно, проводити консультації щодо підготовки до складання ліцензійного інтегрованого іспиту.
  16. Продовжити практику пре тестування студентів до складання ЛІІ «Крок 2», виділити групи ризику студентів і проводити з ними індивідуальну роботу.
  17. Забезпечити постійне оновлення бази тестових завдань для використання на практичних заняттях відповідно до буклетів останніх п’яти років.

Деканам

 1. Забезпечити  тестування студентів в комп’ютерних класах, згідно графіків. Щомісячно результати тестувань надавати проректору з навчально-методичної роботи НМУ.

  2. Організувати обговорення на Вчених радах відповідних факультетів, на старостатах, виробничих зборах зі студентами та викладачами кафедр, питань успішності, результатів підготовки та результатів складання ліцензійних іспитів “Крок”.  До 15 травня 6 курс, до 15 червня 3 курс.

  3. Обов’язкове проведення тренувань до складання, формування за результатами тестувань “групи ризику”, окремо проводити підготовку “групи ризику” до складання.