Приймальна комісія НМУ проводить прийом документів майбутніх першокурсників

07.08.2023

Єдина державна електронна база з питань освіти (ЄДЕБО) оприлюднила списки рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення. 907 випускників шкіл, коледжів, ліцеїв рекомендовано до зарахування на бюджетну форму навчання у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця. Цими вихідними перші вступники вже подали оригінали документів. На початку це були кияни, у наступні дні до НМУ імені О.О. Богомольця почали прибувати також вступники з різних регіонів України. Прийом заяв триватиме до 18:00 вівторка, 8 серпня.

Киянка Вікторія Рихло одна з перших прибула до приймальної комісії НМУ. Дівчина уважно стежила за повідомленнями в електронному кабінеті вступника, а як тільки побачила своє прізвище у списку рекомендованих до вступу – відразу подала документи на факультет підготовки лікарів для ЗСУ. Вікторія мріє стати військовим лікарем. Першим на спеціальність «Педіатрія» подав документи Нікіта Нечипорук. Юнак уже визначився з вибором медичного фаху і вирішив стати дитячим лікарем. У цьому році на спеціальність виділено 68 бюджетних місць.

Серед тих, хто подає документи на навчання у НМУ – чимало вступників із високими балами національного мультипредметного тесту. Так, у Софії Чередніченко із Миколаєва середній бал НМТ становить 190, а з математики досягнув максимального показника – 200. Батьки дівчини лікарі і вона вирішила підтримати сімейну династію, мріє у майбутньому стати лікарем-дерматологом. А в Анастасії Пальохи із міста Суми НМТ із профільного предмету біології становить 195 балів. У шкільні роки талановита дівчина була багаторазовою призеркою Всеукраїнських олімпіад з біології. Вагалася між вибором професії лікаря та біолога, але успішний приклад старшого брата Владислава, випускника нашого Університету, вплинув на остаточний вибір майбутнього фаху.

Нагадуємо, прийом документів на місця державного замовлення триватиме до 8 серпня включно. Колектив Приймальної комісії докладає всіх зусиль, щоб створити комфортні умови для виконання вступниками необхідних вимог до зарахування в НМУ імені О.О. Богомольця.

Списки рекомендованих до зарахування на бюджет вступників можна переглянути за посиланням: https://nmuofficial.com/vstupna-kampaniya/cpysky-rekomendovanyh-zarahuvannya/

Рекомендовані до зарахування мають підтвердити вибір місця навчання в електронному кабінеті з накладанням кваліфікованого електронного підпису або особисто в закладі освіти до 18:00 8 серпня.

Як підтвердити місце навчання, коли вступник отримав рекомендацію до зарахування: https://nmuofficial.com/news/yak-pidtverdyty-mistse-navchannya-koly-vstupnyk-otrymav-rekomendatsiyu-do-zarahuvannya-infografika/

Зарахування вступників на місця державного або регіонального замовлення на відповідні спеціальності буде проведено 10 серпня. Подані на бюджетну форму навчання заяви, що не рекомендовані до зарахування, автоматично братимуть участь у конкурсі на контрактні місця.

Списки рекомендованих на контрактну форму навчання оприлюднять о 18:00 9 серпня.

Пресцентр НМУ