На медико-психологічному факультеті відбувся День відкритих дверей

21.07.2023

20 липня відбувся День відкритих дверей на медико-психологічному факультеті Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. До заходу долучились близько 40 абітурієнтів, які зацікавилися спеціальностями 225 «Медична психологія» та 227 «Терапія та реабілітація». Активна участь у діалозі та пожвавлений інтерес вступників мотивували студентів і викладачів медико-психологічного факультету НМУ докладно розповісти про навчальний процес, перспективи професії, поділитися досвідом опанування вищезазначених спеціальностей.

Зокрема, абітурієнти дізналися про навчальний процес, чим відрізняються компетенції лікаря-психолога від компетенцій звичайного психолога, можливості та перспективи, які відкриються перед ними. Розповіли й про можливість у майбутньому отримати додаткові лікарські спеціалізації як лікарі-спеціалісти за чотирма спеціальностями: «Медична психологія», «Психіатрія», «Психофізіологія», «Психотерапія».

Майбутніх студентів поінформували також про аспекти вступу і навчання за спеціальністю «Терапія та реабілітація». З огляду на війну в Україні професія реабілітолога стає вкрай затребуваною у суспільстві, що сприяє популяризації цієї спеціальності.

Потенційних вступників ознайомили з додатковими можливостями, якими користується студентство НМУ, особливостями цьогорічної вступної кампанії.

Нагадаємо, що цього року наш Університет отримав додаткові бюджетні місця для навчання лікарів-психологів і лікарів-реабілітологів. На підготовку фахівців за спеціальністю 227 «Терапія та реабілітація» за освітнім ступенем бакалавр виділено 100 додаткових бюджетних місць, за освітнім ступенем магістр – 50. За спеціальністю 225 «Медична психологія» для магістрів додатково виділено 30 бюджетних місць.

Детальніше про зазначені спеціальності:

227 «Терапія та реабілітація»

https://nmuofficial.com/news/abituriyentovi-na-zamitku-spetsialnist-227-fizychna-terapiya-ergoterapiya/

225 «Медична психологія»

https://nmuofficial.com/zagalni-vidomosti/fakultety/medyko-psyhologichnyj/kartka-osvitnoyi-programy-spetsialnosti-225-medychna-psyhologiya/                                                                                                       

Пресцентр НМУ за інформацією медико-психологічного факультету