ЗУСТРІЧ ВИПУСКНИКІВ ПЕРШОГО ЛІКУВАЛЬНОГО (НИНІ –МЕДИЧНОГО №1) ФАКУЛЬТЕТУ НМУ 1981 РОКУ ЧЕРЕЗ ЧОТИРИ ДЕСЯТИЛІТТЯ

05.07.2021

2 липня 2021 року в аудиторії №1 морфологічного корпусу НМУ імені О.О.Богомольця відбулася ювілейна зустріч однокурсників – випускників першого лікувального (тепер – медичного №1) факультету 1981 року. Вона зібрала досить великий загал – приїхали поспілкуватися і обмінятися думками та враженнями не тільки кияни, а й зайняті справами, при посадах і званнях люди з різних куточків Київщини, Чернігівщини, Вінниччини…

Своєрідну перекличку розпочав і далі виконував функції модератора Олексій Початовський, нині голова Київського обласного проспілкового комітету медичних працівників. Жартома було ухвалено регламент, а відтак, і умову: хвалитися лише дітьми й онуками, про все інше – пізніше, в неофіційній обстановці. Один з організаторів зустрічі Михайло Ткаченко, завідувач кафедри радіології та радіаційної медицини НМУ, професор, раз у раз удавано хвилювався: регламент порушувався, а аудиторію надали в розпорядження на годину…

Та не міг же Олексій Початовський перебити нагадуванням про час професора Національного інституту хірургії і транспланталогії імені О.О.Шалімова  Андрія Лаврика, який, між іншим, розповів, як непросто відстоювати український диплом медика в тій же Америці і при цьому перемагати у конкурсі з 15 особами на місце. Хірург, професор і літератор Олег Бобров вразив своєю лаконічністю, а міг би повідати дуже багато цікавого. Як і професор НУОЗ імені П.Л.Шупика Олександр Радомський, інфекціоністи, доктори медичних наук Ірина Боброва (Зелінська) і Віктор Матяш, професор-фармаколог Олександр Гриневич, електрофізіолог і кардіохірург Валерій Залевський, громадський діяч Святослав Ханенко, професор кафедри хірургії №2 НМУ Валерій Теплий та багато інших.

Привітати випускників-ювілярів прибув перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор О.М.Науменко.

«Стало доброю традицією, – зазначив Олександр Миколайович, – організовувати і проводити зустрічі випускників НМУ різних років. Цей рік особливий для нашого Університету. Альма Матер відзначає 180-річчя від дня свого заснування. Зустрічі однокурсників, які згадують своє студентське життя, звітують перед друзями, чого досягли, згадують тих, хто вже відійшов, проживши нелегке і відповідальне життя лікаря, безумовно, важливі і корисні для тих, хто навчається у стінах НМУ зараз або планує вступати до Університету цього, ювілейного року».

Що ж, і ми щиро вітаємо випуск-1981 з 40-річним ювілеєм, бажаємо всім учасникам зустрічі і тим, хто з поважних причин не зміг взяти в ній участь, міцного здоров’я і всілякого благополуччя.

                                                                                                          

Прес-центр