ЗУСТРІЧ ВИПУСКНИКІВ 1981 РОКУ МЕДИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ №2 НМУ ІМЕНІ О.О. БОГОМОЛЬЦЯ

12.08.2021

Щира, незабутня, довгоочікувана зустріч випускників відбулась нещодавно у стінах рідного Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Згадати неповторні роки студентського життя та своїх наставників з’їхались з усіх куточків України досвідчені вже нині майстри своєї справи.

Серед них кандидати та доктори медичних наук, викладачі та практикуючі лікарі. Колишні однокурсники з радістю ділились один з одним  новинами власного життя, досягненнями та планами на майбутнє.

«Після палких обіймів та привітань біля морфологічного корпусу університету  ми перейшли до лекційної аудиторії №1 імені професора Петра Михайловича Буйка, де 1 вересня 1975 року розпочалася наша довга дорога до професії лікаря, – розповів про зустріч випускник1981 року медичного факультету №2та один із організаторів заходу, завідувач кафедри загальної і медичної психології, професор  Михайло Миколайович Матяш. – Ми були свідками не лише фантастичних лекцій з гістології, а й екскурсів в історію та культуру від професора М.І. Зазибіна. Він навчав нас, передусім, відповідальному і дуже вимогливому ставленню до професії лікаря. Микола Іванович завжди наголошував, що лікар повинен вчитися все своє життя.

Ми згадали професора кафедри мікробіології Сергія Івановича Дяченка, який читав нам лекції українською мовою. Безумовно, ми не могли не згадати заступників декана, які опікувалися не лише нашим навчанням, а й дисципліною, побутом, дозвіллям і нашим здоров’ям. Згадували ми не лише навчання, а й перші особисті симпатії та кохання. Наші спогади ожили, очі світилися радістю зустрічі, яка проходила в дуже теплій атмосфері. Ми були щасливі від того, що відбулися як фахівці і присвятили своє життя професії, яку любимо.

На нашому курсі було створено понад 10 подружніх пар. Це дуже важливо, що поруч не лише кохана людина, а й професіонал, з яким ви разом набуваєте фахового досвіду, підтримуєте одне одного, обговорюєте важливі життєві теми та питання лікарської практики. Цікаво й те, що на нашому курсі народилися лікарські династії, бо діти багатьох наших однокурсників теж обрали професію лікаря. Певен, що невдовзі до рідного  вишу прийдуть навчатися й наші онуки.

Визначним наш випуск був ще й тому, що ми – перші випускники, які 1981 року отримували дипломи у Національному палаці мистецтв «Україна». Це красиве дійство запам’яталося нам на все життя. Затамувавши подих, ми слухали настанови академіків Олександра Олексійовича Шалімова, Миколи Михайловича Амосова та багатьох інших провідних вчених вітчизняної медицини. До пізнього вечора тривала незабутня зустріч із нашою молодістю, нашою Альма-матер, якій ми безмежно вдячні за роки навчання і становлення”.

 

Прес-центр