ЗБЕРЕЖИ ПАМ’ЯТЬ. ЗБЕРЕЖИ ПРАВДУ — БІБЛІОТЕКА НМУ ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ

28.11.2020

28 листопада —  День пам’яті жертв голодоморів: 1921-23; 1932- 33; 1946-47 років. Найбільш трагічним за кількістю людських жертв вважається Голодомор 1932-33 років. За різними даними тоді від голоду загинуло від 4,4 до 10 мільйонів громадян УРСР. 28 листопада 2006 року Законом України Голодомор 1932-33 років визнано геноцидом українського народу.

Бібліотека НМУ на вшанування пам’яті мільйонів українців, які загинули від штучно створеного тодішньою радянською владою голоду, створила фільм. До участі у ньому було залучено Анастасію Баранник і Мирославу Сироткіну — студенток 4-го курсу Київського національного університету культури і мистецтв, майбутніх бібліотекарів, які проходять практику у нашій книгозбірні, що є базовою для стажування тих, хто своєю професією обрав бібліотечну справу.

Створила фільм співробітниця бібліотеки – Анастасія Олександрівна Довга, яка, зокрема зазначила: «Цього скорботного для України дня ми вшановуємо пам’ять мільйонів українців, котрі загинули насильницькою, голодною смертю. Ми повинні завжди пам’ятати про цю жахливу сторінку історії України. Тому виникла ідея створити цей фільм і студентки, що перебувають у нас на стажуванні, стали його співавторами. Ми повинні зберегти і передати пам’ять і правду про Голодомор для наступних поколінь, а сьогодні обов’язково запалити свічку пам’яті».

 

 

Прес-центр