ЗАВЕРШЕНО ЦИКЛ ЛЕКЦІЙ З ОСНОВ OPD-2 ДЛЯ СТУДЕНТІВ МЕДИКО-ПСИХОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ

07.12.2020

Відомо, що психотерапевтична робота починається з діагностики, мета якої – виявити принципово важливі для вибору фокуса і планування терапії характеристики пацієнта.

Підручники з психотерапії обов’язково включають розділ про те, як проводити первинне діагностичне інтерв’ю, як збирати анамнез та тощо. Але мало, який з них дає виразний, структурований опис алгоритму постановки психотерапевтичного діагнозу і подальшого планування психотерапії.

OPD2 (операціоналізована психодинамічна діагностика) являє собою сучасний міжнародний on-line діагностичний інструмент, який дозволяє структурувати отриману в ході діагностики інформацію і, виділивши найважливіше, поставити діагноз і грамотно спланувати лікування.

Протягом останніх трьох тижнів на засіданнях Студентського наукового гуртка кафедри загальної і медичної психології, керівником якого є доцент Віталій Луньов на ZOOM платформі пройшов цикл лекцій на тему „Основи операціоналізованої психодинамічної діагностики (OPD-2)”.

Запрошений лектор курсу  Олександра Білявська – засновниця психотерапевтичного центру AlterEgo, психолог та практикуючий психоаналітик, здобувач кафедри загальної і медичної психології НМУ. Авторка першого в Україні керівництва “OPD2 операціоналізованна психодинамічна діагностика на базі on-line платформи” та відповідного навчального проєкту. Розробниця електронної версії OPD2 – https://opd-online.com/login. Олександра Білявська пройшла сертифіковане навчання із застосування OPD-2. Сертифікований тренер – Янош Гарматта, аналітик, що навчає, супервізор Європейської Конфедерації Психоаналітичних Психотерапій, Голова Центру психотерапі ї Національного інституту психіатрії та неврології (Будапешт, Угорщина).

Студенти медико-психологічного факультету – майбутні лікарі-психологи успішно опрацювали теми:

  • Діагностичні осі і їх співвідношення. Розбір на клінічному прикладі:

(Ось I) Умови і передумови лікування психічних розладів.

(Ось II) Відносини.

(Ось III) Конфлікт.

(Ось IV) Структура.

(Ось V) МКБ10.

2) Планування і фокус терапевтичної роботи.

3) Навчання роботи з електронною версією діагностичної системи OPD.

 

Кафедра послідовно  дотримується своєї принципової позиції в навчанні студентів – навчання від досвідчених практиків!

Запрошуємо фахівців до співпраці.

 

Кафедра загальної і медичної психології