ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ ГУРТКІВ ПРИСВЯЧЕНІ ВСЕСВІТНЬОМУ ДНЮ ПРОФІЛАКТИКИ ОСТЕОПОРОЗУ

26.10.2021

19 та 21 жовтня відбулися засідання студентських наукових гуртків  кафедри педіатрії №1 сумісно з кафедрою педіатрії №4, присвячені Всесвітньому дню профілактики остеопорозу.

19 жовтня відбулась перша частина засідання. Студенти разом з науковими керівниками Гнилоскуренко А.В. та Строй О.А. відвідали Український науково-медичний центр проблем осеопорозу в м. Києві, де відвідали надсучасну лабораторію та познайомилися з багатьма методами діагностики остеопорозу, такими як двохенергетична абсорбціометрія, ультразвукова денситометрія тощо.

Засідання пройшло неймовірно цікаво та пізнавально. Дякуємо доценту кафедри педіатрії №1 д.мед.н. Балацькій Н.І. за допомогу в організації зустрічі, а також працівникам центру за теплий прийом. Особлива подяка – д.мед.н Бистрицькій М.А. за надану можливість отримати нові знання у питаннях діагностики та лікування  остеопорозу.

20 жовтня відбулась друга частина засідання в он-лайн форматі. Під час цього засідання були розглянуті цікаві теми, які підготували студенти: “Метаболізм вітаміну Д” – Синельченко Марія; “Недостатність вітаміну Д та рахіт за рекомендаціями Up to Date” – Єфименко Олександри; “Методи дослідження кісткової тканини і маркери остеопорозу” – Лойко Лілія і Колесник Аріна.

Студенти та викладачі мали нагоду поспілкуватись та подискутувати, і завдяки цьому краще дізнатися про важливість та актуальність цієї теми а також обмінятися досвідом.

Щиро дякуємо фахівцям за цікаву і корисну інформацію!

 

 

Прес-центр за матеріалами кафедри педіатрії №4