ЗАСІДАННЯ ШКОЛИ-СЕМІНАРУ «ПРОБЛЕМИ БІОЕТИКИ ТА ФІЗИКИ ЖИВОГО» НА МАЙДАНЧИКУ НАЦІОНАЛЬНОГО МУЗЕЮ МЕДИЦИНИ

02.03.2020

29 лютого 2020 року відбулося  чергове засідання школи-семінару «Проблеми біоетики та фізики живого» на майданчику Національного музею медицини України. Тема засідання – обговорення результатів фотоконкурсу «Проблеми фізики живого та біоетики навколо нас» 1-го та 2-го сезону 2019/2020 навчального року (фотозвіт: https://www.youtube.com/watch?v=z9KLaLnvdrQ).

Керівник школи-семінару,  доцент Анатолій Єгоренков  розповів про зміст і мету  проєкту та перспективи його розвитку. Він нагадав відомий вислів із «Фауста» Ґете та, перефразувавши його, зробив девізом фотоконкурсу: «Зупинися, мите, ти гідна нашого осмислення!».   Потім було заслухано доповіді студентів  Університету на теми робіт фотоконкурсу (див.: https://www.youtube.com/watch?v=TCCDS8zNNzM&t=260s). Обговорюючи їх, запрошені фахівці звернули увагу на актуальність порушених  тем для сучасної медичної освіти, формування наукового та біоетичного світогляду майбутніх лікарів,   аналізу соціально-медичних та медико-екологічних проблем  розвитку. Перебування на майданчику Національного музею медицини зумовило атмосферу особистої відповідальності за розвиток  майбутнього медицини та медичної  освіти в Україні.

У другій частині виступив  дует авторської пісні – Олександр та Лілія Коняєви, давши присутнім можливість доторкнутися до наукових та гуманітарних проблем   сучасного суспільства, наприклад, до проблеми так званої ґаджет-залежності. По завершенні заходу студенти поділилися своїми  враженнями від участі у ньому:  «Такі семінари розширюють наш кругозір та дають змогу замислитись над тим, чого ми у повсякденному житті не помічаємо», «Завдяки таким заходам студенти-медики опановують нові знання і навички, необхідні для їхньої майбутньої професії, а також проводять вільний від навчання час із користю», «Не менш важливим та корисним для нас є живе спілкування, яким ми можемо насолодитися на таких заходах», «Особливо вразила одна з тем доповіді – Євгеніка», тощо.

  Запрошуємо викладачів та студентів до участі у наступному сезоні (весна-літо 2020р.) фотоконкурсу «Фізика живого та біоетика навколо нас».

 

Прес-центр за матеріалами Школи-семінару «Проблеми біоетики та фізики живого»