Засідання наукового товариства хірургів м. Києва

25.03.2019

Урочисте засідання Наукового товариства хірургів міста Києва та Київської області з нагоди 60-річча завідувача кафедри загальної  хірургії № 1, наукового керівника Київського центру хірургії печінки та підшлункової залози професора Олексія Івановича Дронова, було проведено в Залі засідань НАН України.

Професор Дронов Олексій Іванович представив увазі колег 15-річний досвід кафедри та Центра у хірургічному лікування пухлин панкреато-дуоденальної зони. Особливу увагу було присвячено хірургії раку підшлункової залози на різних стадіях. Детально було висвітлено підходи до лікування гранично-резектабельних форм, застосування методу кріоабляції та кріофіксації пухлин, особливості  панкреато-дигестивних анастомозів.

Доктором медичних наук Земсковим Сергієм Володимировичем було представлено огляд нових підходів до ад’ювантного та неоад’ювантного лікування раку підшлункової залози, а також досвід клініки в комплексному лікуванні цієї патології.

У дискусії активно брали участь панкреатологи та хірурги з провідних хірургічних науково-дослідних установ та кафедр столиці України.