ЗАХИСТ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ ВИКЛАДАЧА КАФЕДРИ ІНОЗЕМНИХ МОВ Т.В.КОЛОМІЄЦЬ

21.12.2020

15 грудня 2020 року в НМУ імені О.О. Богомольця відбувся захист дисертаційної роботи викладача кафедри іноземних мов Т.В.Коломієць на здобуття наукового ступеня «Доктор філософії» в галузі знань 01 «Освіта/Педагогіка». У конференц-залі ректорату НМУ зібралася разова спеціалізована вчена рада під головуванням доктора педагогічних наук, професора кафедри медичної і біологічної фізики та інформатики Н.В.Стучинської. Про високий інтерес до дисертації засвідчила участь в її роботі провідних фахівців фармацевтичної галузі – завідувача кафедри фармацевтичної, біологічної та токсикологічної хімії НМУ імені О.О.Богомольця, доктора медичних наук, професора І.В.Ніженковської та декана фармацевтичного факультету, професора кафедри медичної та загальної хімії НМУ імені О.О.Богомольця, доктора педагогічних наук, професора Т.Д.Реви.

Медична освіта на сьогодні сформувала окремий науковий напрямок –теорію та методику навчання медичних та фармацевтичних дисциплін,  орієнтований на якісну підготовку фахівців для медичної та фармацевтичної галузі. У закладах освіти Європи та США наукова та професійна підготовка на рівні магістратури та аспірантури фахівців за спеціальностями «медична освіта» та/або «викладання та оцінювання в медичній освіті» є сталою практикою.

Створення та розвиток цього напрямку в нашій країні забезпечує Національний медичний університет імені О.О.Богомольця. Тут функціонує єдина в Україні спеціалізована вчена рада з правом приймати до розгляду і проводити захисти дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата наук за спеціальністю 13.00.02  – теорія і методика навчання (медичні та фармацевтичні дисципліни) та 13.00.04  – теорія і методика професійної освіти, аспірантура та докторантура за вказаними  спеціальностями. Національний медичний університет імені О.О. Богомольця є провідним навчальним та науковим медичним закладом України і має вагомі напрацювання у підготовці фахівців вищої кваліфікації з теорії та методики навчання медичних та фармацевтичних дисципліни, теорії і методики професійної освіти.

Вітаємо молодого науковця та його наукового керівника з успішним захистом дисертаційної роботи, а колектив НМУ імені О.О. Богомольця – з першим захистом  в Університеті здобувача наукового ступеня «Доктор філософії» в галузі знань 01 «Освіта/Педагогіка»!

 

                                                                                                 Прес-центр