За професійність і внесок у підтримку боєздатності ЗСУ науковці Університету отримали премію імені Бориса Патона

22.05.2023

19 травня, напередодні Дня науки, професійного свята працівників науки України, відбулося нагородження переможців Національної премії України імені Бориса Патона. Серед нагороджених науковці Національного медичного університету імені О.О. Богомольця – ректор НМУ Юрій Кучин, завідувачі кафедр Павло Іванчов і Дмитро Говсєєв.

Сьогодні науковці роблять вагомий внесок у перемогу України, адже без їхніх напрацювань складно захищати державу у такий непростий час, зазначалося під час заходу. Урочиста церемонія вручення державних нагород Національної премії України імені Бориса Патона 2022 року колективам дослідників п’ятьох українських вишів у сферах медицини і військово-промислового комплексу відбулася в конференц-залі НАН України. У ході урочистостей за внесок, який роблять науковці для перемоги України, їм подякував заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Володимир Коваль. За його словами, у ці складні часи, попри всі спроби ворога, науковці є гарантами наших перемог і звитяг.

Серед цьогорічних переможців Національну премію України імені Бориса Патона за роботу «Організація екстреної медичної допомоги та лікування гострої крововтрати в умовах бойових дій та клінічній практиці» отримали ректор нашого Університету, професор Юрій Кучин, завідувач кафедри хірургії №3, професор Павло Іванчов та завідувач кафедри акушерства, гінекології та неонатології післядипломної освіти, професор Дмитро Говсєєв.

Раніше, присуджену відповідно до Указу Президента України №808/2022 Національну премію ректор і завідувачі кафедр передали для Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» на придбання медичного обладнання – 16 шприцевих насосів.

«Ми з колегами, не вагаючись, вирішили передати кошти на потреби саме військового госпіталю, бо розуміємо, що сьогодні робота усіх медиків тут – це професіоналізм і витривалість, що межують з надлюдськими здібностями. Тут рятують життя та повертають здоров’я нашим захисникам. Тож нехай це обладнання допомагає медикам і надалі виконувати свою надважливу місію», – сказав ректор НМУ.

Бажаємо науковцям НМУ імені О.О. Богомольця натхнення та подальших професійних успіхів.

Пресцентр НМУ