ЗА 2 ТИЖНІ ВСТУПНОЇ КАМПАНІЇ – 2022 ДО НМУ ПОДАЛИ ЗАЯВИ ПОНАД 3000 АБІТУРІЄНТІВ

12.08.2022

В Національному медичному університеті імені О.О Богомольця триває вступна кампанія – 2022. До завершення подання заяв для вступу залишається менш як два тижні. Попри війну вступна кампанія проходить за планом. Особливістю цього року є обмеження, пов’язані з воєнним станом, коли подача заяв відбувається дистанційно.

Як повідомив відповідальний секретар Приймальної комісії НМУ імені О.О.Богомольця, доцент Максим Приступюк, станом на вечір 11 серпня в режимі онлайн подано 3816 заяв від 3064 фізичних осіб для вступу на різні факультети і спеціальності Університету.

Безумовна перевага належить спеціальності «Медицина» — близько 2000 заяв, на другому місці «Стоматологія» — близько 1000. Цікавим фактом цьогорічної вступної кампанії є збільшення абітурієнтів, а це близько 300 осіб, охочих опанувати професію педіатра.

Не бракує бажаючих вступити на факультет підготовки лікарів для Збройних Сил України, медико-психологічний і фармацевтичний факультети. Війна показала важливість опанування медичних спеціальностей. Україні потрібні фахові лікарі.

Максим Приступюк також зазначив, що вступна кампанія триває, відтак, наведені вище цифри швидко змінюються.

Варто відзначити, що керівництво Університету та фахівці Приймальної комісії забезпечили проведення вступної кампанії на високому організаційному рівні із дотриманням всіх вимог, аби кожен абітурієнт мав змогу безпечно скласти вступні випробування. НМУ готовий до роботи як онлайн, так і офлайн.

 

Пресцентр