“ЯДЕРНА ЗБРОЯ – ТРАГЕДІЯ ЦИВІЛІЗАЦІЇ. ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ МЕДИКО-САНІТАРНИХ ВТРАТ ТА АЛГОРИТМ ДІЇ” – МАЙСТЕР-КЛАС ЗАВІДУВАЧА КАФЕДРИ МЕДИЦИНИ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ТА ТАКТИЧНОЇ МЕДИЦИНИ, ПРОФЕСОРА АНАТОЛІЯ МИХАЙЛОВИЧА ГРИНЗОВСЬКОГО

21.04.2022

20 квітня 2022 року пройшов майстер-клас на тему “Ядерна зброя – трагедія цивілізації. Особливості формування медико-санітарних втрат та алгоритм дії”, який підготував і провів  завідувач кафедри медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини, професор Анатолій Михайлович Гринзовський.

Модератором занять була декан медичного факультету №3 (педіатричний), професор кафедри дитячих інфекційних хвороб Оксана Валентинівна Виговська.

Захід пройшов в онлайн-форматі на ZOOM платформі та YouTube каналі для студентів, викладачів і всіх, кого цікавить тема майстер-класу. До трансляції приєдналося 400 осіб та 1000 – переглянуло. Учасники залишили багато вдячних коментарів, що свідчить про зацікавленість аудиторії заявленою темою.

Під час майстер-класу обговорили такі теми:

  • Які є види ядерної зброї й вибухів. Згадали історію виникнення та застосування ядерної зброї у світі;
  • Види ураження, їх клінічні прояви;
  • Медичні наслідки для населення;
  • Алгоритм дій у разі вибуху;
  • Перша медична та долікарська допомога.

Учасники майстер-класу мали змогу поставити запитання в чаті, на них дав відповіді професор А.М. Гринзовський в кінці зустрічі.

Підбиваючи підсумки, професор О.В. Виговська підкреслила важливість розглянутої теми, а  також подякувала адміністрації Університету, ректорові НМУ Ю.Д. Кучину,  медичному факультет №3, факультету підготовки лікарів ЗСУ та кафедрі медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини за організацію та проведення навчання.

 

Посилання для перегляду майстер-класу: https://youtu.be/UkqjQMqx-Mg

 

 

Прес-центр за матеріалами деканату медичного факультету №3