XIV МІЖНАРОДНИЙ СИМПОЗІУМ «МАЛОІНВАЗИВНА ТА ІНСТРУМЕНТАЛЬНА ХІРУРГІЯ ХРЕБТА»

31.05.2016

25 травня 2016 р. під патронатом Інституту патології хребта та суглобів імені М.І. Ситенка НАМН України у м. Харків відбувся 14-й міжнародний симпозіум «Малоінвазивна та інструментальна хірургія хребта» за сприяння  International Society for Minimal Intervention in Spine Surgery (ISMISS) / SICOT та American Academy of Minimally Invasive Spinal Medicine and Surgery (AAMISMS).

Участь у симпозіумі взяли провідні фахівців багатьох країн світу (Австрія, Німеччина, Росія, Індонезія, Туреччина, Україна, Швейцарія, Франція, Чехія) для обміну та обговорення наукових досягнень і практичних результатів в одному з найбільш складних напрямів сучасної малоінвазивної хірургії – оперативних втручаннях на хребті.

Розвиток цього виду хірургії хребта став можливим у світі та в Україні завдяки впровадженню в останні роки новітніх технологій, що ґрунтуються на високоточній інструментальній базі. Використовують найменш травматичні для пацієнта підходи до оперативного втручання на хребті та інших складових опорно-рухового апарату людини при захворюваннях та травмах. Ці технології забезпечують значне скорочення термінів лікування хворого, його ефективну професійну та соціальну реабілітацію із досягненням значного позитивного ефекту лікування, підвищенням якості життя людини в цілому.

На заході була присутні  співробітники НМУ імені О.О. Богомольця та відділення ортопедії та травматології НДСЛ «ОХМАТДИТ» у складі завідувача кафедри дитячої хірургії НМУ, головного дитячого ортопеда-травматолога МОЗ України, професора А.Ф. Левицького, лікарів М.М. Доляницького та В.О. Рогозинського.

Було заслухано 29 доповідей,  серед яких була представлена доповідь голови Scoliosis Research Society (SRS)- світового товариства дослідження сколіозу в Україні – професора А.Ф. Левицького на тему «Перший досвід застосування системи IDS для хірургічного лікування сколіозу». Завдяки стрімкому розвитку малоінвазивної хірургії в Україні у дітей, хворих на сколіоз, з’явився шанс повернути здоров’я і повноцінне життя, не виїжджаючи за кордон.

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця