ВИПУСКНИКИ НМУ СКЛАДАЮТЬ ОСКІ-2

03.03.2020

Другого березня розпочався об’єктизований структурований клінічний іспит. До цієї важливої події у житті нашого Університету готувалися ретельно і заздалегідь.

У листопаді минулого року пройшов випробування пілотний проект, який дав змогу відпрацювати систему складання ОСКІ-2. Контроль за підготовкою до іспиту здійснювала адміністрація Університету. Перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Ю. Л. Кучин брав безпосередню участь в усіх етапах підготовки проведення ОСКІ-2. За участю викладачів випускних кафедр було внесено корективи, відпрацьовано механізм роботи та наповнення усіх станцій.

Голова екзаменаційної комісії професор В.С.Мельник зазначив, що вже у перший день екзамену було продемонстровано чітку організацію проведення іспиту, а студенти показали високий рівень фахової компетентності. Кожен випускник, щоб успішно скласти іспит, пройшов шість блоків станцій ОСКІ-2: внутрішньої медицини, хірургії, педіатрії, інфекційних хвороб, акушерства та гінекології , серцево-легеневої реанімації. Майбутні медики показали не лише практичні навички, а й уміння клінічно мислити на всіх етапах обстеження хворого – від постановки діагнозу до визначення тактики та стратегії лікування. Іспит складатимуть випускники медичних факультетів протягом місяця, до 3 квітня. Понад тисячу з них продемонструють свою  професійну готовність до самостійної роботи.

 

Редакція газети «Медичні кадри»