Випускники НМУ демонструють фахові компетентності зі спеціальності «Медицина»

23.05.2023

22 травня у Навчально-науковому центрі медичних симуляцій розпочався другий етап ЄДКІ об’єктивного структурованого клінічного іспиту (ОСКІ) за спеціальністю 222 «Медицина» і «Педіатрія». Ця важлива освітня подія в центрі уваги адміністрації НМУ імені О.О. Богомольця та усієї академічної спільноти.  Ректор Університету, професор Юрій Кучин відвідав Навчально-науковий центр медичних симуляцій, де випускники складають іспити й  особисто долучився до екзаменаційного процесу.

Близько 1200 випускників нашого Університету понад 3 тижні демонструватимуть тут фахові, практичні компетентності з медицини, що здобували протягом шести років навчання. До цього освітній захід потребував ретельної підготовки і чіткого дотримання регламенту проведення іспиту. Атестаційно-екзаменаційну комісію очолив відомий хірург,  професор Ярослав Сусак, а фахові компетентності у здобувачів освіти перевіряють викладачі восьми випускаючих кафедр нашого Університету.

На 13 станціях студенти демонструють знання та вміння з внутрішньої медицини, хірургії, педіатрії, акушерства та гінекології, серцево-легеневої реанімації, інфекційних хвороб та гігієни і екології.

Першими стартували випускники медичного факультету №1, яких вже на порозі Навчально-наукового центру медичних симуляцій зустрів декан, професор Володимир Мельник. Він вручив кожному випускнику маршрутний лист і акцентував увагу на основних моментах проведення іспиту, налаштовував вихованців на успішне складання екзамену.

Важлива освітня подія постійно перебувала й у полі зору працівників навчально-методичного відділу НМУ. Заступниця начальника профільного відділу, доцент Інна Кучеренко з перших днів долучилася до організації іспиту. Успішний початок проведення компоненту другого етапу ЄДКІ об’єктивного структурованого клінічного іспиту засвідчив, що наші випускники під час навчання в НМУ імені О.О. Богомольця здобули ґрунтовні знання з медицини і добре вміють застосувати їх на практиці.

Пресцентр НМУ