ВИПУСКНИКИ ФАРМФАКУЛЬТЕТУ СКЛАДАЮТЬ ІСПИТ З ТЕХНОЛОГІЇ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ

03.02.2021

Протягом чотирьох днів випускники фармацевтичного факультету складають іспит з технології лікарських засобів. Це важлива дисципліна, знання якої необхідні не лише для фахівців, що працюють у сфері екстемпорального виготовлення лікарських форм в умовах аптеки, а й для тих, хто займається реалізацією лікарських препаратів.

Знання технології ліків важливі також для спеціалістів фармацевтичних підприємств, де виробляють ліки та розробляють нові лікарські засоби.

Під час іспиту студенти демонструють знання характеристик та класифікації різних лікарських форм, обладнання для виготовлення готових лікарських  засобів, складають апаратурні та технологічні блок-схеми на виробництво твердих, м’яких, рідких та лікарських форм під тиском, дають відповіді на інші практичні питання екзаменаційного білета.

Екзаменують випускників — завідувач кафедри аптечної та промислової технології ліків професор Ж.М. Полова, доценти О.М. Глущенко, Т.С. Негода, Н.О. Козіко та М.В. Шумейко. В атестації здобувачів вищої освіти беруть участь члени екзаменаційної комісії, декан факультету, професор Т.Д. Рева, професор І.В. Ніженківська. Не перший рік очолює екзаменаційну комісію професор М.В. Хайтович. Микола Валентинович зазначив, що вже пройдено екватор випускної екзаменаційної сесії. Нині  студенти складають уже третій іспит. Попередні підсумки свідчать про те, що наші вихованці демонструють достатній рівень фахової підготовки.

 

Редакція газети « Медичні кадри»