Викладачі та студенти стоматологічного факультету пройшли стажування у Варшаві

09.05.2024

Національний медичний університет імені О.О. Богомольця і Варшавський медичний університет (Польща) у межах двосторонньої угоди та співпраці за міжнародною програмою Еразмус+ продовжують реалізацію спільних проєктів. Викладачі і студенти нашого Університету пройшли нещодавно короткострокове стажування на базі медико-стоматологічного факультету ВМУ.

До активностей, що сприяють подальшому науковому та професійному розвитку, долучилися деканка стоматологічного факультету, професорка Наталія Біденко, її заступниця, доцентка Альона Мельник, студентка 3 курсу Дар’я Єрофеєва, четвертокурсниці Богдана Карпенко і Юлія Ласкава, студентка 5 курсу Маргарита Цігнадзе.

У межах програми стажування студенти і викладачі нашого Університету відвідали профільні кафедри, поспілкувалися із викладачами та здобувачами вищої освіти медико-стоматологічного факультету Варшавського медичного університету. Студенти також мали можливість асистувати при лікуванні пацієнтів на кафедрі хірургічної стоматології, виконували інтраоральне сканування на кафедрі ортопедичної стоматології, опановували нові технології із застосуванням комп’ютерних систем віртуальної реальності на кафедрі дентальної і щелепно-лицевої радіології. Майбутні лікарі також ознайомилися з навчальним і лікувальним процесом на кафедрах пародонтології і захворювань слизової оболонки порожнини рота, дитячої стоматології, взяли участь у семінарі на кафедрі ортодонтії.

Цікавим виявився і досвід відвідання кафедри інтегральної стоматології, на якій студенти останнього курсу медико-стоматологічного факультету ВМУ узагальнюють вивчене на всіх кафедрах і повноцінно працюють з реальними пацієнтами, захищаючи план лікування і демонструючи його результат. Окрім відвідання зазначених кафедр, представниці деканату стоматологічного факультету НМУ імені О.О. Богомольця разом з деканкою медико-стоматологічного факультету Варшавського медичного університету Доротою Ольчак-Ковальчик і її заступницями – Евою Чохровською та Агнешкою Мельчарек обговорили досвід організації роботи факультету та питання подальшої співпраці. Наші співробітниці також взяли участь у засіданні ради факультету, де обговорювалися питання організації навчального процесу, іспитів, роботи аспірантів і студентів протягом семестру.

Результатом стажування, що відбулося за підтримки відділу міжнародних зв’язків НМУ, стали нові знання та навички, вивчення досвіду викладання на кафедрах медико-стоматологічного факультету, з метою запровадження його позитивних елементів у навчальний процес на стоматологічному факультеті НМУ імені О.О. Богомольця. Також отриманий досвід використовуватиметься під час створення спільних навчальних програм та плануванні обміну студентами в рамках програми Erasmus+. Під час поїздки до Варшави сторони погодили можливість подальшого обміну студентами, викладачами і аспірантами.

Пресцентр НМУ за інформацією стоматологічного факультету