ВИХОВАНЦІ НМУ УСПІШНО ПОЄДНУЮТЬ ПРАЦЮ В КЛІНІКАХ ІЗ ДИСТАНЦІЙНИМ НАВЧАННЯМ

08.04.2020

У студентському містечку, що по вулиці полковника С.Ф. Шутова, нині затишшя. Тільки надвечір з’являються нечисленні мешканці гуртожитків. Тут проживають студенти, які під час карантину не поїхали додому, а продовжили працювати у медичних закладах Києва. У кожного своя історія працевлаштування, але всіх майбутніх медиків, які залишилися в столиці, об’єднує спільна риса – вони мужньо і професійно сприйняли ситуацію, що склалася у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19 і вирішили в складних умовах поєднувати працю в клініці із дистанційним навчанням в Університеті.

У гуртожитку дотримуються всіх протиепідеміологічних  заходів: тричі на день проводиться дезінфекція приміщень загального користування, при вході до гуртожитку, всі його мешканці обов’язково обробляють руки дезінфікуючими засобами, а поза кімнатою усі одягають маски. За цим слідкує і несе відповідальність створена відповідно до Наказу НМУ від 11.03.2020 р. робоча група, яка складається з коменданта гуртожитку, голови і членів студради. Зокрема у гуртожитку №3 ретельно стежать за дотриманням епідрежиму член студради Роман Оприщенко та комендант О.В. Дмитрієва.

Виконавши всі необхідні процедури епідеміологічного режиму, ми зайшли до гуртожитку і познайомилися з його жителями. Окремих студентів зустріли у читальній залі, інші у кімнаті вивчали тести ПМК, а ті, які щойно повернулися з роботи, готували вечерю на кухні.

Студентки 6-го курсу медичного факультету №3 Катерина Лясковець та Інна Гасич працюють медсестрами в різних відділеннях Інституту педіатрії, акушерства і гінекології імені О.М.Лук’янової. Майбутні педіатри не перший рік виконують там обов’язки працівників середнього медперсоналу. Робота їм подобається, вона дає їм змогу отримати безцінний досвід, практичні навички та й заробіток. Дівчата, попри зайнятість, встигають добре навчатися. Нещодавно успішно склали ПМК з педіатрії, а вечорами вивчають тестові питання КРОК-2.

Цікава історія у двох друзів шестикурсників ФПЛЗСУ Андрія Крохмаля та Олександра Висоцького. Вони працюють на одній із станцій швидкої допомоги міста Києва. Юнаки мають чималий досвід роботи і, зважаючи на екстремальність професії, їм доводиться виконувати під час чергувань багато медичних заходів, надаючи невідкладну медичну допомогу киянам. Студенти переважно працюють у вихідні дні, тому вони не мають проблем із навчанням. Ще одна шестикурсниця, майбутній педіатр, Ольга Олійник того вечора заступала на нічне чергування в приватному діагностичному центрі і згодом надіслала фото з місця роботи. Познайомилися ми також з іншими студентами, які працюють у комунальних, або у приватних клініках та успішно поєднують роботу із дистанційним навчанням в НМУ.

 

Редакція газети «Медичні кадри»