Вступники спеціальності «Педіатрія» відвідали Національну наукову медичну бібліотеку

26.07.2024

24 липня вчергове відбувся День відкритих дверей медичного факультету №3 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Абітурієнти, яку вступають до НМУ на спеціальність 228 «Педіатрія», не тільки дізналися докладну інформацію про обрану спеціальність, а й скористалися винятковою можливістю та відвідали Національну наукову медичну бібліотеку України.

Співробітники бібліотеки провели для учасників події цікаву екскурсію відомим науково-інформаційним закладом. Абітурієнтів ознайомили з історією архітектурної пам’ятки, в якій розташована Національна наукова медична бібліотека України – будинок родини відомих меценатів Терещенків. Слухачі дізналися, як відбувалося становлення установи та про її здобутки.

Абітурієнтам розповіли цікаві факти про національне книгосховище медичних видань. Зазначалося, що гордістю бібліотеки є одна з найбільших в Європі система фондів літератури медично-біологічного спрямування, що нараховує понад 1,6 млн примірників 35 мовами світу. Щорічно заклад обслуговує 65 тис. спеціалістів-медиків.

Екскурсія Національною науковою медичною бібліотекою України вийшла пізнавальною та корисною, адже тут майбутні студенти НМУ імені О.О. Богомольця зможуть отримувати необхідні для якісного навчання матеріали.

Пресцентр НМУ за інформацією медичного факультету №3