ВСТУПНІ ІСПИТИ ДО НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ СКЛАДАЮТЬ ІНОЗЕМНІ ГРОМАДЯНИ, АБІТУРІЄНТИ З ЙОРДАНІЇ – УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ

31.08.2021

31 серпня 2021 року, в останній день літа, група іноземних абітурієнтів складає вступні іспити до Національного медичного університету імені О.О.Богомольця. Цього разу – це громадяни Алжиру, Єгипту, Ірану, Йорданії, Марокко і Пакистану. Всього 12 осіб. Двоє йорданців – Аль Маалі Шагед Мохамад Муса і Джавхер Хусам Халдун Салем – обрали  мовою навчання українську, відповідно державною мовою України складають і вступний іспит.

У королівстві Йорданії діє положення, за яким диплом визнається дійсним, якщо його власник отримав освіту мовою тієї країни, де розташований навчальний заклад. Для того, щоб мати шанси для вступу до нашого Університету, хлопець і дівчина з близькосхідної країни пройшли перед цим спеціальні підготовчі курси.

Перед початком іспиту з мови іноземних абітурієнтів, як завжди, привітав заступник голови Приймальної комісії НМУ, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор О.М.Науменко. Побажавши всім успіху, Олександр Миколайович представив вступникам проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції, професора Р.Л.Скрипник, а також голову екзаменаційної комісії, професора Національного університету імені Т.Г.Шевченка – Н.М.Гаєвську.

Зважаючи на деяке ускладнення пандемічної ситуації, організатори іспитів подбали про маски, температурний скринінг, соціальну дистанцію та інші запобіжні заходи.

 

Прес-центр