Вступна кампанія – 2024: освітній центр «Донбас – Україна», «Крим – Україна» надає фахову допомогу пільговим категоріям вступників

08.07.2024

У морфологічному корпусі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця працює освітній центр «Донбас – Україна», «Крим – Україна» (ОЦ), основним завданням якого є супровід і допомога абітурієнтам, які мають право на вступ на навчання за спеціальними умовами. Працівники ОЦ приймають документи від пільгових категорій вступників на здобуття освітніх ступенів бакалавра та магістра.

Так, спеціальними умовами вступу на навчання до НМУ імені О.О. Богомольця можуть скористатися абітурієнти, які приналежні до Квоти 1, Квоти 2 чи у вигляді переведення на вільні бюджетні місця. Зокрема, до Квоти 1 належать особи, які є постраждалими учасниками Революції Гідності, учасниками бойових дій, особи, яким відмовлено в реєстрації для участі в НМТ 2024 року, в ЄВІ, ЄФВВ, у створенні спецумов, особи з інвалідністю або діти з інвалідністю, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування. До Квоти 2 належать особи, місце проживання яких станом на 1 липня 2024 року зареєстровано (задекларовано) на тимчасово окупованій території або в населених пунктах, віднесених до територій активних бойових дій (територій активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси). Ті абітурієнти, які перебувають на ній або які переселилися з неї після 1 січня або до 1 січня 2024 року.

Необхідною умовою застосування спеціальних умов участі у вступній кампанії є наявність в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО) картки фізичної особи із зазначенням пільгової категорії, а також зазначення у заяві вступника необхідності застосування таких умов.

За словами керівника освітнього центру, заступника відповідального секретаря Приймальної комісії Юрія Марущенка, особа, яка має підстави для спеціальних умов вступу, у разі недоступності у державних реєстрах відповідних документів, має звернутися до ОЦ та надати документи, що підтверджують таке право.

Освітній центр забезпечує консультування абітурієнтів з питань подання відповідних документів для підтвердження пільг, надає інформацію про роботу Приймальної комісії, основні строки та етапи вступу, вступних співбесід. Безпосередньо внесення пільги в ЄДЕБО та завантаження сканованих копій документів, що підтверджують право вступу абітурієнта за спеціальними умовами, виконує працівниця освітнього центру Олена Клименко.

Окрім того, працівниця освітнього центру Галина Гаврилюк-Скиба наголошує, що вступати до НМУ імені О.О. Богомольця через освітній центр «Донбас – Україна», «Крим – Україна», можуть особи, що мають документ про освіту державного зразка, і ті, хто не мають його; що проходили НМТ (2022-2024 роки) та/або ЗНО (2021 рік), або не проходили. Оскільки документи про освіту, отримані на тимчасово окупованих рф територіях України, не визнаються, абітурієнтів направляють до ліцею «Школа екстернів», з яким співпрацює НМУ, для проходження державної атестації з української мови та історії України. Іспит із біології абітурієнти складають у нашому Університеті.

Нагадаємо, що категорії вступників, які мають пільги для вступу, можуть ознайомитися з особливостями участі у вступній кампанії у розділі VIII «Спеціальні умови участі у вступній кампанії» Правил прийому до НМУ.

Якщо ви належите до категорії вступників зі спеціальними умовами вступу і у вас виникли питання, звертайтеся за адресою: м. Київ, проспект Берестейський, 34, морфологічний корпус, кабінет 230 (з понеділка до п’ятниці з 9:00 до 16:00).

Консультацію можна отримати за електронною поштою: pknmu@nmu.ua, телефонами: +38 (044) 454-49-83, +38 (044) 454-49-49, +38 (097) 711-95-13, у телеграм-чаті Chat MedYoungNMU (https://t.me/c/2054682387/722) та особисто у Приймальній комісії НМУ.

Важлива інформація для вступників

Календар важливих подій 8-14 липня

Пресцентр НМУ за інформацією Приймальної комісії