Вступна кампанія 2024: алгоритм подання документів на вступ до НМУ для абітурієнтів із ТОТ

24.06.2024

1 червня у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця розпочав роботу освітній центр «Донбас-Україна», «Крим-Україна», де приймають документи від заявників для вступу на здобуття освітніх ступенів бакалавра та магістра від претендентів, що проживають на тимчасово окупованих рф територіях України. Оформлення заяв, іспити та зарахування для цієї категорії вступників проходять за спрощеною процедурою. Працюватиме освітній центр до 30 вересня.

Так, у НМУ імені О.О. Богомольця діє особливий порядок прийому на здобуття вищої освіти для вступників, які проживають на тимчасово окупованих територіях (ТОТ). Вступати через освітній центр «Донбас-Україна», «Крим-Україна» можуть особи, що мають документ про освіту державного зразка, і ті, хто не мають його, що проходили НМТ (2024, 2023, 2022 рік) та/або ЗНО (2021 рік), або не проходили. Документи про освіту, отримані на тимчасово окупованих російською федерацією територіях України, не визнаються.

Покрокова інструкція для абітурієнтів із ТОТ, що вступають на бюджетну та контрактну форми навчання до НМУ імені О.О. Богомольця:

Освітні центри «Донбас-Україна», «Крим-Україна» (ОЦ) є підрозділами Приймальної кoмiciї і працюють у НМУ імені О.О. Богомольця із 1 червня до 30 вересня та приймають документи від заявників для вступу на здобуття освітнього ступеня бакалавра, магістра у два етапи.

Перший етап – у терміни, визначені відповідними нормативно-правовими актами, що регламентують вступ до закладів фахової передвищої або вищої освіти у поточному році (8-19 липня 2024 року).

Другий етап – прийом заяв завершується за 7 днів до припинення роботи освітніх центрів (23 вересня 2024 року), проведення вступних іспитів завершується не пізніше, ніж за 5 днів (25 вересня 2024 року) до припинення роботи ОЦ, рейтинговий список оприлюднюється не пізніше, ніж за 3 дні (27 вересня 2024 року) до припинення роботи ОЦ, а зарахування проводиться не пізніше дати припинення роботи ОЦ (30 вересня 2024 року).

Реєстрація для складання іспитів задля вступу на бюджет триває до 18.00 18 липня 2024 року, на контракт – до 18.00 23 вересня 2024 року.

Абітурієнти із тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, Донецької, Луганської, Харківської, Запорізької та Херсонської областей звертаються до ОЦ. Оскільки атестати, отримані в освітніх закладах АР Криму і ДНР/ЛНР, не є чинними, абітурієнти направляються до загальноосвітнього закладу, визначеного МОН України, де екстерном складають іспити з історії України та української мови, іспит із біології складають у НМУ імені О.О. Богомольця.

Пресцентр за інформацією Приймальної комісії НМУ