Вперше в українському науковому просторі відбувся AO PEER Course за участі фахівців НМУ

23.05.2023

Співпраця між Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця та Медичним факультетом Університету м. Гельсінкі (Фінляндія) отримала продовження. За сприяння AO Foundation вперше в українському науковому просторі відбувся AO PEER Course, що мав на меті ознайомити лікарів різних спеціальностей з базовими підходами до планування та проведення наукових досліджень, роботи з науковою літературою та написання наукових статей. 

Курс організований і проведений на благодійній основі, а тому був безкоштовним для українських лікарів. Співголовами курсу стали завідувач кафедри щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних технологій ІПО, професор Андрій Копчак, професор кафедри щелепно-лицевої хірургії Університету Гельсінкі Рісто Контіо та професор кафедри щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних технологій НМУ Юрій Чепурний. До учасників заходу з вітальним словом звернувся проректор Університету з наукової роботи та інновацій, професор Сергій Земсков.

Курс проводився у змішаному форматі (off- та on-line) та складався з лекцій, дискусійних панелей і практичних завдань у групах. Зокрема, проводився розбір окремих блоків планування наукових досліджень, пошуку та аналізу літературних даних та висвітлення отриманих результатів. Учасники заходу продемонстрували велике бажання до сприйняття нового – планування наукових досліджень за світовими стандартами.

Викладачами курсу, окрім фахівців НМУ імені О.О. Богомольця та професора Рісто Контіо, були завідувачка кафедри щелепно-лицевої хірургії університету Гельсінкі (Фінляндія) Йоханна Снел, ад’юнкт-професор Університетської лікарні Тампере (Фінляндія) Алексі Реіто, MD DDS PhD, консультант відділення стоматології та щелепно-лицевої хірургії Університетської лікарні Гельсінкі Мікко Салоніємі, MD DDS, завідувач відділення стоматології та щелепно-лицевої хірургії Центральної лікарні Південної Карелії (Фінляндія) Антті Пакканену, професор, завідувач Кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії Львівського національного медичного університету Ян Варес.

Велика подяка Risto Kontio та Johanna Snall, як головним натхненникам події, та усім викладачам за приділений час і докладені зусилля в питанні ознайомлення лікарів різних спеціальностей з базовими підходами до планування та проведення наукових досліджень, роботи з науковою літературою та написання наукових статей.

 

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри щелепно-лицевої

хірургії та сучасних стоматологічних технологій ІПО