ВОЛОНТЕРИ СЕРЕД НАС: СПІВРОБІТНИКИ НМУ ДОПОМОГЛИ ВИЇХАТИ НА ЛІКУВАННЯ ДО ІТАЛІЇ ВАЖКОХВОРИМ ДІТКАМ З ЖИТОМИРЩИНИ

09.09.2022

29 важкохворих дітей разом із членами їхніх родин відправили на лікування і реабілітацію в лікувальні заклади Італії (Рим, Флоренція, Мілан, Болонья) за ініціативи та супроводження співробітників Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Дітки з Житомирщини з вродженими вадами, які потребували тривалого лікування, онкохворі, поранені через бойові дії вже отримали фахову медичну допомогу за кордоном.

Відтак, завдяки підтримці благодійників, в тому числі допомозі пацієнтів кафедри акушерства і гінекології №1 НМУ, до  Італії на лікування відправилися діти з Олевського (24), Коростенського (4) та Овруцького (2) районів Житомирської області, що межують з Білорусією.

Як розповідає куратор цієї благодійної допомоги, асистент кафедри акушерства і гінекології №1 Сергій Осадчук, коли з’явилася така можливість, у співпраці з адміністрацією і лікарями Олевського та Коростенського районів було сформовано списки та підготовлено документи для тих важкохворих дітей, які в особливо гарячі фази великої війни не мали змогу отримати весь спектр медичних послуг. Вони також займалися організацією логістики до кордону з Польщею та повернення після лікування.

На кордоні з Польщею українських дітей зустрічали представники офісу дружини президента Польщі Агати Корнгаузер-Дуди., котрі, окрім того, організували перебування родин з дітьми в м. Жешуві до вильоту в Італію. Подальший супровід та організацію перебування забезпечили представники Фонду Андрія Шевченка.

За кордоном діти перебували від 1 до 3 місяців. В одній із лікарень у Флоренції, де жили і займалися діти онлайн, одну дівчинку прооперували з приводу раку щитовидної залози.

Днями Олевський міський голова Сергій Лисицький відвідав НМУ імені О.О. Богомольця та вручив подяки ректору НМУ Юрію Кучину та Сергію Осадчуку Він також висловив вдячність колективу Університету за небайдужість і турботу про важкохворих дітей. Адже чужих дітей не буває!

 

Кафедри акушерства і гінекології №1