Вітчизняні та іноземні студенти НМУ додатково склали «Крок 2»

13.07.2023

11-12 липня у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулося повторне складання єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) «Крок 2» з відповідних спеціальностей. Участь у ньому взяли випускники НМУ, які з поважних причин не змогли прибути на складання іспиту коли він проводився вперше, а також ті, хто минулого разу отримав незадовільні результати. Вперше інтегрований тестовий іспит було дозволено перескласти цього ж року, а не на наступного, як це було раніше. Тож студенти скористалися нагодою взяти у ньому участь, щоб отримати омріяний диплом вже цього року.

ЄДКІ «Крок 2» є обов’язковою складовою оцінювання знань і проводиться у формі письмового тестування. В іспиті взяли участь випускники спеціальностей 222 «Медицина», 228 «Педіатрія», 225 «Медична психологія», 221 «Стоматологія» та 226 «Фармація, промислова фармація».

Окрім студентів з України, на проведення іспиту безпосередньо в аудиторіях НМУ прибули й іноземні студенти. Не зважаючи на можливість складання іспиту за кордоном та військовий стан в Україні, вони виявили бажання скласти іспит у стінах Університету.

В НМУ імені О.О. Богомольця подбали про те, щоб іспит відбувся із дотриманням безпекових умов і вимог регламенту. Студенти отримували бланки для відповідей та екзаменаційні буклети – збірники зі 150 тестових завдань, що стосувалися питань терапії, хірургії, акушерства, гінекології, педіатрії, гігієни, які вони опановували впродовж усього періоду навчання. Зокрема, оцінювався рівень професійної компетентності з професійно орієнтованих (клінічних) дисциплін. Дехто впорався з завданнями швидше, дехто повільніше, але за 150 хвилин відведених на написання, усі присутні повернули заповнені бланки відповідей та екзаменаційний буклет представнику Центру тестування.

Очікуємо на результати разом і бажаємо всім нашим випускникам отримати довгоочікуваний диплом! Адже лише після цього вони зможуть продовжити навчання в інтернатурі та приступити до лікарської практики.

Пресцентр НМУ за інформацією деканатів факультетів Університету