Вітаємо переможців секції «Стоматологія» на конференції «Clinical Annual Scientific Experience 2023»

03.03.2023

28 лютого в рамках щорічної студентської наукової конференції «Clinical Annual Scientific Experience – 2023» (CASE-2023) в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця було успішно проведено секцію «Стоматологія». Молоді науковці-стоматологи представили 16 доповідей, обговорили цікаві клінічні випадки, що охоплювали всі напрямки стоматології, а також продемонстрували мультидисциплінарний підхід до надання стоматологічної допомоги.

Члени журі секції – декан факультету та завідуючі фахових стоматологічних кафедр – відзначили високий рівень досліджень студентів і молодих вчених.

Модератором секції була член СНТ імені О.А. Киселя, студентка стоматологічного факультету Юлія Наконечна – переможниця другого туру конференції молодих вчених «Annual Young Medical Scientists» Conference (AYMSConf) 2022.

Підрахунок балів виявив щільність результатів. Переможцем секції «Clinical Annual Scientific Experience – 2023» стали:

  • Дмитро Карпенко з роботою «Фолікулярна кіста нижньої щелепи як причина патологічного перелома та запальних ускладнень», виконаною на кафедрі хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії дитячого віку під науковим керівництвом доцента Ростаслава Єгорова;
  • Тамара Костюк і Анастасія Положій, які представили роботу «Пряма композиційна реставрація в ділянці фронтальних зубів», виконану на кафедрі дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань під керівництвом професора Олександра Савичука й асистентки кафедри Аліни Артемчук;
  • Андрій Мартинюк з роботою «Ортопедична реабілітація пацієнта з одиночним включеним дефектом зубного ряду незнімною конструкцією з опорою на дентальний імплантат із застосуванням аналогово-цифрового протоколу», виконаною на кафедрі ортопедичної стоматології (наукові керівники: доцент Вадим Скібіцький і доцентка Уляна Василишин).

Учасники відзначені у номінаціях: студент англомовної форми навчання Amin Taher Samaneh – «За краще представлення клінічного випадку», Даніель Бондар – «За оригінальність», Єлизавета Гатальська – «За кращу структурованість доповіді», Мирослава Котова – «За наполегливість в досягненні мети», Артем Михайленко – «За якість презентації та доповіді», Анна Семенюк – «За кращий дизайн клінічного випадку», Маргарита Цігнадзе – «За практичну значущість висновків».

Члени журі відзначили високий рівень володіння матеріалом молодих науковців, а також їхню активну зацікавленість у проведенні наукових досліджень, обізнаність у методології наукової роботи та хорошу практичну підготовку.

На секції «Стоматологія» свої клінічні роботи також представили молоді науковці – аспіранти кафедр факультету. Для них це важливий етап з підготовки й апробації фрагментів дисертаційної роботи.

Бажаємо всім учасникам конференції подальших успіхів на творчому шляху.

Деканат стоматологічного факультету