ВІТАННЯ ВЕТЕРАНІВ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ 1939-1945 РОКІВ З ДНЕМ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ

08.05.2021

5 травня 2021 року, напередодні великого свята – Дня Перемоги над нацизмом, голова профспілкового комітету співробітників Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Л.М. Яременко, начальник відділу організаційно-педагогічної роботи та довузівської підготовки О.С. Горова та провідний фахівець відділу Н.В. Курілова від імені ректора професора Ю.Л. Кучина, проректорів та всього колективу Університету привітали кожного нашого ветерана подарунками та вітальними адресами.

На обліку університетської організації ветеранів Другої Світової війни перебуває 10 учасників бойових дій та трудового фронту.

Першим відвідали Івана Дмитровича Сидоренка – кандидата медичних наук, асистента кафедри терапії стоматологічного факультету, який завжди приходив в Університет на святкові заходи і тепер з теплом згадує ті зустрічі та сумує, що зараз, в умовах карантину, немає такої можливості зібратися всім разом – ветеранам, студентам та співробітникам. Тому цей наш візит був дуже очікуваним і радісним для Івана Дмитровича.

В санітарно-гігієнічному корпусі, на робочому місці, ми зустрілися з Георгієм Анатолійовичем Шкурком – доцентом кафедри гігієни та екології №2, який по теперішній час працює в Університеті. Вітали Георгія Анатолійовича біля Меморіалу загиблим студентам та співробітникам, де до пандемії, багато років поспіль, проводились незабутні святкові зустрічі з ветеранами.

Голова ради ветеранів Університету, полковник Ігор Миколайович Корбелецький отримав, нажаль, привітання в клінічній лікарні №7, де зараз перебуває на лікуванні. Ми бажаємо йому якнайшвидше одужати і бути в строю.

Олена Миколаївна Максимова, в минулому лікар ЕКГ Університетської клініки, та Зінаїда Максимівна Клименко, в минулому медична сестра фізіотерапевтичного відділу тієї ж клініки, які тільки що приєдналися до організації ветеранів Університету, теж отримали подарунки. Олена Миколаївна була дуже вражена і дуже вдячна такій увазі з боку адміністрації  і профкому Університету, дякувала всім за такий неочікуваний подарунок і прочитала вірш, який сама написала. Це було дуже зворушливо і приємно!

Вдома нас вже чекала Надія Яківна Ткалич, яка багато років працювала прибиральницею, наводила чистоту і порядок для комфортного навчання студентів. Надія Яківна заспівала українську пісню «Марічка» і передала щирі слова вдячності адміністрації Університету.

Степан Мілентійович Віничук, завідувач кафедри неврології з 1992 по 2011, згадував найкращі часи свого трудового та наукового життя. І зараз він не закінчує свою писемну діяльність, а видає нові книги, про які із захопленням розповідав і зачитував окремі сторінки. Зі словами глибокої вдячності Степан Мілентійович передав ректору і співробітникам Університету свої видання.

Павло Олексійович Шпита,  який працював асистентом на кафедрі загальної хірургії, з великою радістю зустрічав нас біля свого будинку, бажав всього самого найкращого колективу і керівництву Університету.

Дуже схвильовані зустріччю і увагою до себе були професор Ярослав Йосипович Крижанівський, завідувач кафедри загальної хірургії №2 з 1994 по 2011 рік, та Тамара Іванівна Тищенко, яка багато років працювала диспетчером деканату інтернатури.

Відповідно до наказу НМУ від 29 квітня 2021 року за №262 до Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні всі ветерани отримають матеріальну допомогу у розмірі 5500 грн.

 

Бажаємо Вам, шановні ветерани, міцного здоров’я, миру,

оптимізму і завжди гарного настрою!

Дякуємо Вам за Перемогу!

Нехай процвітає кожна родина і наш рідний Університет!

 

 

Профком співробітників та

відділ організаційно-педагогічної роботи

та довузівської підготовки