Вітання ректора, професора Юрія Леонідовича Кучина випускників 2021 року

25.06.2021

 

Дорогі випускники!

Вітаю вас з найважливішим і знаменним днем ​​в житті, коли ви починаєте власний шлях в професію – найпрекраснішу і благородну з усіх. Ви стали випускниками провідного українського медичного закладу вищої освіти з багатою історією і всесвітньо відомими науковими школами.

Незважаючи на те, що Університету в цьому році виповнилося 180 років, ми – молоді однодумці. Наша сила і унікальність – в нашому колективі, традиціях наукових шкіл, досвіді наших вчителів і наставників, який ми дбайливо зберігаємо. Наші випускники складають кадрову основу багатьох провідних українських і зарубіжних лікувальних установ. Уже завтра ви приєднаєтеся до їх числа!

Завершився один з найкращих періодів вашого життя. Повірте, немає часу прекрасніше, ніж студентська пора. Саме тут, в стінах Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, протягом декількох років проходила велика частина вашого життя – ви вчилися, закохувалися, дружили, разом сумували і раділи, набували життєвий досвід, а головне, – вчилися самостійно долати труднощі, застосовувати отримані знання.

Бажаю, щоб і надалі вам супроводжували творчі та наукові перемоги!

Унікальність випуску-2021 в тому, що навчаючись майже два роки дистанційно студенти добре склали ліцензійний іспит КРОК-2, вони разом зі співробітниками кафедр одними з перших вийшли на боротьбу з COVID-19 та невпинно продовжують її й зараз. 32 випускники закінчили університет з відзнакою, 6 – занесені в Книгу Пошани, 43 отримали Подяку Вченої Ради. Гордість за вас сьогодні відчувають ваші викладачі, які рік за роком вкладали в вас необхідні знання та навички, вказували на помилки або не давали їх здійснити, впевнено закладали в вас той фундамент, на якому в подальшому буде триматися ваша кар’єрна траєкторія. Давайте скажемо їм слова вдячності і подяки!

Звичайно, сьогодні найсильніші світлі емоції відчувають ваші батьки. Виростити свою дитину лікарем вимагає чималих зусиль, наполегливості і залізного характеру. Але зате, впевнений, сьогодні вони одні з найщасливіших людей, і давайте скажемо їм за це «величезне спасибі!».

У вас за плечима залишається навчання в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця – кращої вищій медичній школі України. Для багатьох поколінь викладачів і студентів за звичними для нас словами «Київський мед» ховається щось більше. Хочу вірити, що так буде і для вас. Не забувайте роки студентського життя – не завжди простого, але при цьому веселого, яскравого та наповненого.

Попереду у вас цікаві та глобальні перспективи. Система української охорони здоров’я зазнає змін: розвивається медицина високих технологій, йде акцент на профілактику, запобігання захворюванням. Саме в цих нових реаліях вам і належить працювати.

І випускаючи вас зі стін Університету, я хочу нагадати, що лікар вчиться все життя. Незабаром вам належить осягати науку найвищої поваги до пацієнтів – це основа основ для людини, що носить звання лікаря. Недарма кажуть, що є три професії від Бога – судити, вчити і лікувати. Будьте гідні свого покликання!

Ви майбутня еліта української охорони здоров’я та світової медицини. Попереду у вас пора звершень і перемог. Я хочу побажати вам ніколи не втрачати терпіння і амбіцій, зберігати енергію і кожен день примножувати її, вірити в себе і свої сили. Двері нашого університету завжди відкриті для вас, тому я кажу вам – до нових зустрічей!

 

І в добру путь, дорогі друзі та вже від сьогодні – Колеги!

 

Ректор   Юрій Кучин