ВІДВІДАННЯ СПІВРОБІТНИКАМИ НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ КИЇВСЬКОГО МІСЬКОГО БУДИНКУ ДИТИНИ

21.12.2018

У грудні поточного року до НМУ імені О.О. Богомольця надійшов лист від головного лікаря Київського міського Будинку Дитини імені М.М.Городецького Тетяни Василівни Лимар з проханням надати професійну лікарську допомогу психологів, педіатрів та стоматологів її маленьким вихованцям. Адміністрація Університету одразу відгукнулася на цей лист.

21 грудня 2018 року адміністрація Університету на чолі з в.о. ректора, професором Ю.Л. Кучиним та групою фахівців, до якої увійшли:  проректор з науково-педагогічної та виховної роботи, професор О.А.Канюра,  декан медичного факультету №3, професор О.В.Виговська, декан медико-психологічного факультету, професор М.М.Філоненко, заступник декана стоматологічного факультету, доцент кафедри дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань О.І.Коваль, доцент кафедри загальної та медичної психології Н.А.Тиртична відвідали цей дитячий будинок.

Розповідаючи про Будинок дитини імені М.М.Городецького, Т.В.Лимар зазначила: «В нашому дитячому будинку перебуває 98 дітей віком від народження  і до 4 років. Всі групи поділені за віком, кожна вікова група, що складається з 8-10 малюків, має няню, медсестру і вихователя».

Будинок дитини справив на всіх гарне враження. У приміщеннях тепло, затишно, чисто. Колектив Університету прибув до Будинку під час Новорічного свята. Дитячий спів, ігри, танці настільки вразили всіх дорослих, що вони не змогли відмовити собі у задоволенні потанцювати разом з малечею у дружньому хороводі. Після закінчення Новорічного свята дітей пригостили солодощами та вручили привезені подарунки.

В Будинку дитини працює реабілітаційний центр, де діти отримують пісокотерапію, бальнеологічну та мозочкову терапію, можуть плавати у невеличкому басейні. Особливо вразила сенсорна кімната, де діти проходять курс реабілітації. Тут під чарівну музику були чутні звуки морського прибою та голоси птахів.

Показуючи все, що має дитбудинок, Т.В. Лимар наголосила, що найбільше її вихованці потребують саме фахової медичної допомоги: «Впевнена, що цей візит лікарів НМУ імені О.О.Богомольця допоможе нашим вихованцям отримати висококваліфіковану медичну допомогу». Зі свого боку в.о. ректора, професор Ю.Л.Кучин запевнив керівництво дитячого будинку, що лікарі Університету обов’язково допоможуть у лікуванні дітей.

                                                                                                          Прес-центр