ВІДКРИТИЙ ЛИСТ СТУДЕНТСЬКОЇ СПІЛЬНОТИ ДО РЕКТОРА УНІВЕРСИТЕТУ

17.11.2014
Ректору НМУ імені О.О. Богомольця,
член-кореспонденту НАМН України,
професору 
К.М. АМОСОВІЙ
 
 
 
Шановна Катерино Миколаївно!
 
Ми, студенти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця звертаємося до Вас з відкритим листом та висловлюємо своє щире обурення та глибоке занепокоєння перекручуванням фактів та викривленням подій, які сталися 15 березня 2014 року у приміщенні деканату медичного факультету №2 НМУ імені О.О. Богомольця.
Причиною обурення є наявність судового провадження, яке відкрите в Шевченківському районному суді м. Києва за позовом колишнього декана медичного факультету №2 Натяженка В.З. до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця щодо скасування догани.
Як відомо, вказана догана є наслідком поведінки колишнього декану медичного факультету №2 Нетяженка Василя Захаровича 15 березня 2014 року, а саме надання вказівок персоналу на затримання голови Студентського парламенту Бурлаченка І.І., утримування його протягом кількох годин проти його волі в приміщенні деканату, де він перебував за вказівкою керівництва Університету, виклик міліції та подання заяви на відкриття кримінального провадження.
Статтею 28 Конституції України, як основного закону Держави передбачено, що ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському та такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню.
Право на свободу та особисту недоторканність гарантоване кожній людині статтею 29 Конституції України.
Ми, студенти НМУ імені О.О. Богомольця висловлюємо глибоке занепокоєння можливістю скасування догани, оголошеної професору Нетяженку В.З. за його поведінку 15 березня поточного року.
Адже скасування вказаної догани буде доказом вседозволеності та відсутності відповідальності для педагогічних та науково-педагогічних працівників Університету, підтвердженням можливості нехтування нормами моралі, педагогічної етики та прав всього суспільства.
 
Студентська спільнота
Національного медичного університету
імені О.О. Богомольця