ВІДБУВСЯ VIII НАЦІОНАЛЬНИЙ КОНГРЕС АНЕСТЕЗІОЛОГІВ УКРАЇНИ

25.10.2021

21-23 жовтня 2021 року в Національному центрі «Український дім» пройшов VIII Національний конгрес анестезіологів України. З початком роботи цього представницького форуму привітали анестезіологів: Міністр охорони здоров‘я України Віктор Ляшко, заступник голови комітету ВР з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Максим Перебийніс, керівник Департаменту охорони здоров’я Києва Валентина Гінзбург, ректор НМУ імені О.О. Богомольця, член-кореспондент НАМН України, професор Юрій Кучин та Президент ГО «Асоціація анестезіологів України», завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМУ, професор Сергій Дубров.

У рамках програми Конгресу було представлено майже 200 доповідей, які презентували спікери 10 країн світу. Пройшло 11 майстер-класів для понад 2000 офлайн та онлайн-делегатів та відвідувачів Конгресу. Протягом трьох днів роботи форуму було розглянуто такі теми: інтенсивна терапія критичних станів, анестезіологічне забезпечення та інтенсивна терапія періопераційного періоду, лікування гострого та хронічного болю, антибактеріальна терапія та проблеми антибіотикорезистентності, інтенсивна терапія сепсису та септичного шоку, інфузійна терапія – сучасний стан питання, нутритивне забезпечення в клінічній практиці, анестезіологія та інтенсивна терапія в педіатрії, сучасні проблеми інтенсивної терапії та анестезіологічного забезпечення в акушерстві та гінекології, лікування пацієнтів, хворих на COVID-19.

Останнього дня роботи Конгресу, 23 жовтня 2021 року, вкрай велику зацікавленість викликала робота секції трансплантації. Головувала на ній Оксана Дмитрієва – заступник голови Комітету, голова підкомітету з питань сучасних медичних технологій та розвитку трансплантології Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

 

Прес-центр