ВІДБУВСЯ IV МІЖНАРОДНИЙ КОНГРЕС «ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ГІНЕКОЛОГІЇ, МАМОЛОГІЇ ТА ЕСТЕТИЧНІЙ МЕДИЦИНІ»

07.12.2020

Нещодавно під егідою Національного медичного університету імені О.О.Богомольця в онлайн-форматі відбувся IV Міжнародний конгрес «Інноваційні технології в гінекології, мамології та естетичній медицині». Організаторами конгресу виступили Кафедра акушерства і гінекології №3 та Кафедра акушерства і гінекології Інституту післядипломної освіти НМУ, клінічна лікарня «Феофанія», Національний інститут раку, Університетська клініка Фрайбурга (Німеччина), Міжнародний інститут біотерапії.

Завдяки співпраці завідувача кафедри акушерства і гінекології №3, професора В.О.Бенюка, доцента кафедри акушерства і гінекології Інституту післядипломної освіти, директора КНП «КМПБ №5» Д.О.Говсєєва, керівника Центру жіночого здоров’я КЛ «Феофанія» професора В.М.Гончаренка, керівника науково-дослідницького відділення онкогінекології  Національного інституту раку професора В.С.Свінціцького стало можливим проведення в умовах карантину онлайн-конгресу. Цей захід дав змогу лікарям та молодим спеціалістам ознайомитися з новими технологіями та новітніми підходами до лікування хвороб жіночих статевих органів, а також безперервно професійно вдосконалюватися та розвивати свої компетенції.

У рамках цьогорічного Конгресу розглядалося багато питань щодо оперативних інновацій у сфері прогностичної, профілактичної, персоналізованої медицини жіночого здоров’я, лікування гіперпластичних процесів ендометрію, раку шийки матки, лікування нетримання сечі.

Найбільший інтерес учасників викликали практичні майстер-класи, представлені провідними фахівцями України та спікерами з Німеччини.

Наші німецькі колеги з Університетської клініки Фрайбурга підготували дуже цікаву доповідь щодо ендоскопічних методів лікування різних видів пухлин жіночих статевих органів, а також звернули увагу на органозберігаючих операціях з приводу раку шийки матки. Надзвичайно важливо, що ми обмінюємося досвідом із сучасними європейськими клініками, адже завдяки обміну знаннями можна досягти більшого успіху в лікуванні пацієнтів.

У ході Конгресу проводився відео майстер-клас щодо нових підходів гістерорезектоскопії  при лікуванні субмукозної лейоміоми матки в режимі Realtime з операційної на базі КНП «КМПБ №3», що проводився доцентом кафедри акушерства і гінекології№3 НМУ О.В. Забудським. Це дало змогу побачити роботу лікаря з пацієнтом від моменту знайомства та збору анамнезу і до завершення оперативного втручання.

Яскраві доповіді, актуальні запитання, активна дискусія, новітні технології, апробовані тактики, практичні рекомендації в роботі – лише один робочий день,  протягом якого кожен учасник Конгресу неймовірно збагатив свої теоретичні знання та лікарський досвід.

 

Кафедра акушерства і гінекології №3