Відбувся додатковий розподіл випускників НМУ на програму підготовки в інтернатурі

14.07.2023

13 липня відбувся додатковий розподіл на програму підготовки в інтернатурі випускників Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, які навчалися за спеціальностями «Медицина» та «Педіатрія» за державним замовленням. У заході, що відбувся у форматі онлайн-конференції у Zoom, взяли участь члени комісії з додаткового розподілу та 38 випускників, які днями додатково складали «Крок 2».

Комісію з додаткового розподілу очолив ректор НМУ Юрій Кучин. До складу комісії увійшли викладачі нашого Університету і фахівці МОЗ України. Начальник управління медичних кадрів, освіти і науки МОЗ Сергій Убогов, головний спеціаліст відділу з розвитку медичної освіти управління медичних кадрів, освіти і науки МОЗ Ольга Жмакіна, заступник голови комісії, начальник навчально-методичного відділу Михайло Молдованов, секретар комісії, декан медичного факультету № 2 Руслан Цимбалюк, проректор з науково-педагогічної та післядипломної освіти Олександр Науменко та директорка Інституту післядипломної освіти Тетяна Вежновець уважно вислухали побажання студентів, надали консультативну допомогу.

По черзі слово надавалося студентам-випускникам, згідно рейтингу, який вони отримали за результатами повторної здачі єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) «Крок 2».  У онлайн-конференції також взяли участь випускники, які обрали вільний розподіл для проходження інтернатури.

До цього інформація про наявні вакантні місця для проходження інтернатури, про спеціальності, бази стажування (як у державних установах, так і у приватних клініках) та тривалість проходження була оприлюднена на сайті НМУ у розділі «Вступ до інтернатури». Випускники мали час, щоб ознайомитися із зазначеними можливостями та обрати кілька варіантів проходження інтернатури, адже під час співбесіди з членами комісії, могло з ’ясуватися, що той чи інший варіант вже обрано попередником. Частина випускників обрали спеціальності анестезіологія та інтенсивна терапія, внутрішні хвороби, дитяча хірургія, загальна практика-сімейної медицини, інфекційні хвороби, медицина невідкладних станів, неврологія, психіатрія, хірургія та епідеміологія. Інші повідомляли, що їм не підійшов жоден із запропонованих варіантів і вони самостійно шукатимуть собі місце для проходження інтернатури.

Представники деканатів зафіксували результати вибору випускників і оперативно підготовили відповідні документи.

Пресцентр НМУ за інформацією медичного факультету №1