Відбулися загальні збори керівників і старост СНГ

07.05.2024

Днями у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулися загальні збори керівників і старост студентських наукових гуртків (СНГ). Учасників інформували про поточний стан наукової діяльності студентів Університету, проаналізовані проблемні питання, що виникали у межах роботи СНГ протягом навчального року та окреслені перспективні напрями їх розвитку.

Студентські наукові гуртки працюють у нашому Університеті з метою допомоги, координації студентів у проведенні досліджень і задля поглибленого вивчення відповідних дисциплін. Студентська наукова робота є не тільки важливим елементом навчального процесу, а й одним з головних етапів підготовки кваліфікованих фахівців, зазначив проректор з наукової роботи та інновацій НМУ, професор Сергій Земсков, який провів ділову нараду. Він наголосив, що у 2023-2024 навчальному році кількість студентів, які беруть активну участь у наукових дослідженнях, зросла, як і кількість їхніх публікацій у наукових журналах.

Також учасники заходу розглянули проблемні питання, що виникали в роботі СНГ протягом цього навчального року та обговорили шляхи їх розв’язання. Значну увагу приділили перспективам розвитку СНГ і висловили низку пропозицій. Професор Сергій Земсков запевнив керівників і старост студентських наукових гуртків НМУ, що всі надані пропозиції будуть ретельно розглянуті

Окрім того, про зміни в оновленому Положенні про Студентський науковий гурток НМУ імені О.О. Богомольця учасникам зборів повідомила виконувачка обов’язків начальниці відділу наукової роботи студентів Вікторія Потаскалова.

У підсумку загальних зборів керівників і старост СНГ наголошувалося, що рівень наукових здобутків, які демонструють наші студенти, показує доволі високу результативність та активність. Наукова діяльність є невід’ємною складовою навчання, активно розвивається у нашому Університеті та має значний потенціал, а завдяки спільним зусиллям керівництва НМУ, викладачів та студентів можна досягти ще більших успіхів у цій сфері.

Нагадаємо, що з детальною інформацією про СНГ НМУ імені О.О. Богомольця та розкладом засідань можна ознайомитися за посиланням.

Пресцентр НМУ за інформацією Студентського наукового товариства імені О.А. Киселя