ВІДБУЛИСЯ ВІЙСЬКОВІ НАВЧАННЯ ЗАГОНІВ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ МІСТА КИЄВА, В ЯКИХ УЗЯВ УЧАСТЬ СТАРШИЙ ВИКЛАДАЧ КАФЕДРИ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ ТА ЗДОРОВ’Я В.П. ЗІВА

18.08.2021

До редакції газети «Медичні кадри» надійшов лист із світлинами від старшого викладача кафедри фізичного виховання та здоров’я НМУ В.П. Зіви.

Віталій Петрович є тренером збірної Університету з футболу, тому очікували від нього чергової розповіді про переможні футбольні баталії. Але цього разу він приємно здивував, поставши на фото у новому образі, у камуфляжній формі бійця територіальної оборони міста Києва.

Нещодавно відбулися військові навчання 112-ої окремої бригади тероборони столиці, у яких В.П. Зіва взяв участь як солдат 130-го окремого батальйону.  Протягом навчань резервісти пройшли серйозний бойовий вишкіл. Разом із військовослужбовцями президентського полку на північних околицях Києва відпрацьовували відбиття нападу умовного противника, використовуючи бойову зброю, заряджену холостими набоями.

Учасники військових навчань також відпрацьовували охорону важливих об’єктів та комунікацій міста, зокрема споруд органів державної влади. Боєць тероборони Віталій Зіва разом із побратимами забезпечував надійне функціонування Солом’янської РДА, патрулював вулиці міста, брав участь у розгортанні командно-спостережних штабів тощо.

У телефонній розмові Віталій Петрович розповів, що долучитися до участі у загонах територіальної оборони може кожен охочий, пройшовши медичну комісію і уклавши контракт на службу в резерві тероборони. Два укладені контракти призовників, яким виповнилося 18 років,  замінюють згідно із законодавством строкову службу.

Завершуючи розмову, старший викладач В.П. Зіва зазначив, що в загонах територіальної оборони беруть участь не тільки чоловіки, а й жінки. Усі ті громадяни, які бажають пройти спеціальну військову підготовку, щоб у разі необхідності бути готовими встати на захист рідної Вітчизни.

 

Газета «Медичні кадри»