ВІДБУЛИСЯ ПЕРШІ ВСЕУКРАЇНСЬКІ ЗМАГАННЯ СЕРЕД СТУДЕНТІВ COOL RACE

05.10.2021

На території Національного Експоцентру України (ВДНГ) відбулися перші Всеукраїнські змагання серед студентів Cool Race (Круті перегони). Це новий формат залучення студентів до здорового способу життя, започаткований Комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України (КФВС МОН України) спільно із   Спортивною спілкою студентів України.  Суть змагань полягала у подоланні чотирьох смуг перешкод різної складності. У змаганнях взяли участь 39 студентів і 39 студенток з 36 вишів, які представляли 20 регіонів України.

НМУ імені О.О.Богомольця представляли студенти першого курсу  ФПЛ ЗСУ – Валерій Черевань і Лілія Ніжинська. Наш Університет був єдиним серед вищих медичних навчальних закладів України. Не зважаючи на те, що студенти-медики не потрапили до складу призерів, все проявили неабиякі бійцівські якості і зайняли «золоту» середину серед   учасників інших команд.  Завідувачу кафедри фізичного виховання і здоров’я, професору Юрію Щербині за вагомий особистий внесок у розвиток фізичного виховання та спорту серед студентської молоді було вручено Почесну грамота КФВС МОН України.

У відкритті та проведенні змагань брали участь заступник міністра МОН України Артур Скалецький, голова Спортивної спілки студентів України (СССУ), ректор НУФВСУ Євгеній Імас та голова КФВС МОН України Вадим Стеценко.

 

Кафедра фізичного виховання і здоров’я