ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ НМУ

02.12.2022

1 грудня відбулося засідання Вченої ради Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, на якому затвердили отримання наукових ступенів і присвоєння вчених звань, ухвалили створення кафедри нефрології та екстракорпоральних технологій Інституту післядипломної освіти, запуск функціонування об’єднаного Симуляційного центру, оптимізацію роботи медичного факультету №4 та структуризацію Інституту гігієни та екології відповідно до державної політики євроінтеграції в охороні здоров’я.

У засіданні взяли участь ректор НМУ Юрій Кучин, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Олександр Науменко, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи Олександр Канюра, проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Олег Власенко, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції Рімма Скрипник, проректор з наукової роботи та інновацій Сергій Земсков, проректор з економічних питань Володимир Титикало й інші члени Вченої ради.

Одним з головних питань засідання стало ухвалення проєкту створення об’єднаного Симуляційного центру, як окремої інституції, що інтегрує вже існуючі підрозділи в єдину структуру. В цьому питанні досягнуто домовленостей про співпрацю з медичними університетами Варшави та Любліну.

До блоку структурних трансформацій Університету додалися оптимізація роботи медичного факультету №4, структуризація Інституту гігієни та екології, відповідно до державної політики євроінтеграції в охороні здоров’я, а також створення кафедри нефрології та екстракорпоральних технологій Інституту післядипломної освіти.

«Маємо жити та працювати в тих умовах, що склалися, враховуючи виклики часу та невпинний розвиток медичної науки. В Університету є унікальний потенціал. Ми постійно працюємо, аби посилити наші сильні сторони, зокрема медико-профілактично школу. Адже НМУ – єдиний, хто має практичну базу, гідну конкуренції кращих закладів. Впевнений, що посилення цього напрямку дасть позитивні результати вже найближчим часом», – зазначив ректор Юрій Кучин.

На засіданні Вченої ради було схвалено присвоєння вченого звання «професор» Ользі Нішкумай, Тетяні Вежновець, Олені Астапенко й Юрію Чепурному; вченого звання «доцент» – Ользі Прощенко, Наталії Бондаренко, Любові Єльцовій, Тетяні Гладун, Ганні Трепет, Марині Тимченко, Ірині Воловик, Катерині Варусі, Івану Демченко, Віктору Радзієвському й Анатолію Мойсеєнко; вченого звання «старший дослідник» – Ользі Коршун. Прийняли і важливі рішення, запропоновані відділом аспірантури та докторантури, та погодили зміни в умовах підготовки здобувачів ступеня доктора філософії.

Також присутні проголовували за видачу дипломів доктора філософії за спеціальністю 222 «Медицина» Валентину Рогозинському й Ібрагіму Абдаллі та за спеціальністю 221 «Стоматологія» – Тамарі Вишемирській.

Варто зазначити, що знаковою подією стало присвоєння почесного звання «Doctor Honoris causa» – Почесний доктор Національного медичного університету імені О.О. Богомольця – голові Об’єднання університетських клінік Німеччини, директору Університетської клініки землі Шлезвіг-Гольштайн, доктору медицини, професору Йенсу Шольцу, як подяка за всебічну допомогу, яку ми постійно отримуємо від партнерів. Своєю чергою професор Йенс Шольц підготував емоційне відеозвернення в підтримку НМУ та всіх українців.

Окрім того, під час засідання ректор НМУ Юрій Кучин спільно з головою профкому співробітників Лілією Яременко вручили подяки від міського голови Києва та Подяки Вченої ради співробітникам Університету.

 

Пресцентр НМУ