Відбулася заключна атестація лікарів-інтернів-педіатрів

24.06.2024

20 червня на кафедрі педіатрії Інституту післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулася заключна атестація 20 лікарів-інтернів, майбутніх педіатрів. Структура іспиту передбачала оцінку теоретичних знань з педіатрії, а також перевірку здобутих практичних навичок під час складання об’єктивного структурованого клінічного іспиту (ОСКІ).

Іспит відбувся на одній із клінічних баз кафедри педіатрії ІПО – у дитячій клінічній лікарні №3 міста Києва на станціях, які облаштували для проведення зазначеного заходу з контролю знань і умінь  майбутніх лікарів-педіатрів. Здобувачі освіти відповідно до регламенту продемонстрували навички з проведення серцево-легеневої реанімації у дітей різного віку, оцінювали та інтерпретували електрокардіограми, рентгенограми, результати загальноклінічних і біохімічних аналізів, обстежували пацієнтів у відділенні та виконували практичні маніпуляції біля ліжка хворого, опрацьовували клінічні кейси та призначали лікування. Всі учасники отримали позитивні оцінки та були атестовані.

Захід відвідала директорка Інституту післядипломної освіти НМУ, професорка Тетяна Вежновець, яка зазначила про високий рівень організації та проведення іспиту, привітала лікарів-інтернів-педіатрів з початком їх самостійного професійного шляху.

Голова атестаційної комісії, завідувач кафедри педіатрії ІПО, професор Юрій Марушко, а також члени комісії, викладачі цієї ж кафедри, професори Тетяна Гищак та Андрій Писарєв, доценти Геннадій Шеф, Наталія Бойко, Олена Московенко, лікарки-педіатрині Ольга Чабанович та Тетяна Іовіца відмітили високий рівень знань та підготовки майбутніх лікарів. Побажали вихованцям НМУ значних професійних успіхів, безперервного розвитку та нових здобутків.

Нагадаємо, що нещодавно у НМУ відбувся захист кваліфікаційних випускних робіт з медичної психології. Всі здобувачі освіти за спеціальністю 225 «Медична психологія» останнього року навчання успішно їх захистила та стали випускниками нашого Університету.

За інформацією кафедри педіатрії ІПО