ВІДБУЛАСЯ ВСТУПНА КАМПАНІЯ МАЙБУТНІХ ДОКТОРІВ ФІЛОСОФІЇ

27.08.2021

Протягом трьох днів у морфологічному корпусі НМУ відбувалися вступні іспити майбутніх докторів філософії до аспірантури. Цього року виявилося багато бажаючих навчатися на третьому освітньо-науковому  рівні, спробувати свої сили у  науковій діяльності.

Понад 80 осіб складали вступні іспити зі спеціальності екзаменаційній комісії, до складу якої увійшли – ректор НМУ, професор Ю.Л.Кучин, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор О.М.Науменко, проректор з наукової роботи та інновацій. професор С.В.Земсков, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор О.М.Канюра, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції, професор Р.Л. Скрипник.

Два дні поспіль вступники демонстрували знання з англійської мови – читання, аудіювання та письма. Завершальний третій день екзаменаційних випробувань виявився особливо насиченим та цікавим. Майбутні доктори філософії спілкувалися із екзаменаторами із фахових медичних дисциплін, яку вони представляють.

У перерві між іспитами завідуюча відділом аспірантури та докторантури НМУ доцент К.О. Гололобова зауважила, що сьогоднішня вступна кампанія відзначається не лише кількісно, а й якісно. До аспірантури бажають вступити багато представників клінічної медицини. Серед них завідувачі відділень, анестезіологи, урологи, хірурги, зокрема шестеро відомих пластичних хірургів. Це говорить про те, що талановиті медики хочуть активно долучатися до наукової роботи, постійно розширювати свій кругозір.

  

Газета «Медичні кадри»