ВІДБУЛАСЯ РОБОЧА ЗУСТРІЧ З ПРЕДСТАВНИКАМИ ПАЦІЄНТСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

20.08.2015

Обговорювали проект тимчасового положення про Наглядову раду при лікувальному закладі в структурі НМУ. Документ регламентує роботу наглядових рад, які складаються з представників громадськості. Метою наглядових рад є контроль, підвищення якості, інформування пацієнтів, залучення їх управління і планування.

У зустрічі взяли участь: Катерина Амосова, ректор НМУ імені О.О.Богомольця, Віктор Сердюк, президент Всеукраїнської ради захисту прав і безпеки пацієнтів, Валентина Очеретенко, голова Спілки громадських організацій «Всеукраїнська авіація захисту прав пацієнтів «Здоров’я нації», представники Стоматологічного центру та адміністрації університету.

«Створення Наглядової роди при Стоматологічному центрі НМУ за участю громадськості забезпечить дотримання прав і безпеки пацієнтів, надання кваліфікованої медичної допомоги, а також дотримання етичних засад. Також довіра пацієнтів громадським організаціям – набагато більша ніж державній установі », – зазначила Катерина Амосова.

У свою чергу, президент Всеукраїнської ради захисту прав і безпеки пацієнтів підтримав ініціативу НМУ. «Я впевнений, що ця ідея буде підтримана колективом центру та впроваджена в найшвидший термін. Це ще один крок до розвитку Стоматологічного центру шляхом об’єднання зусиль громадськості та адміністрації університету», – додав Віктор Сердюк

Напередодні, 29 липня було підписано Меморандуму про співпрацю між  НМУ імені О.О.Богомольця та Спілкою громадських організацій «Всеукраїнська асоціація захисту прав пацієнтів «Здоров'я нації». В ньому йшлося про домовилися про спільну діяльність заради створення університетських медичних центрів (клінік) на базі НМУ імені  О.О. Богомольця, як одного з реальних механізмів підвищення якості медичної допомоги.

Одним з ключових пунктів Меморандуму стала домовленість про участь пацієнтських організацій в роботі Наглядових рад університетських клінік, включаючи контроль за використанням коштів.

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця