Відбулася підсумкова атестація лікарів-інтернів спеціальності «Акушерство та гінекологія»

26.06.2024

На кафедрі акушерства, гінекології та неонатології післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця днями лікарі-інтерни спеціальності «Акушерство та гінекологія» успішно склали практично-орієнтований державний іспит. Під час підсумкового іспиту визначався рівень знань та оволодіння фаховими компетентностями здобувачів вищої медичної освіти, які вони опановували впродовж трьох років навчання в інтернатурі. По завершенню атестації інтерни-випускники зможуть розпочати самостійну професійну діяльність.

У заході з контролю знань взяли участь ректор нашого Університету, професор Юрій Кучин і проректор з економічних питань, доцент Володимир Титикало. Ректор зазначив, що основною метою навчання є підготовка професіоналів, які зможуть забезпечити сучасний рівень медичної допомоги в Україні. Відтак у НМУ приділяють значу увагу покращенню освітнього процесу, аби по завершенню навчання лікар-акушер-гінеколог був готовим якісно виконувати свою роботу. Одним із нововведень є такий формат іспиту, що відбувається в максимально наближених до реальних умовах: із манекенами, акторами, розігруванням практичних кейсів, з якими лікар стикатиметься чи не щодня у самостійній професійній діяльності.

Так, атестація відбувалася на кількох клінічних станціях, де лікарі-інтерни виконували різноманітні практичні завдання, включаючи діагностику, лікування та професійну комунікацію з пацієнтами. Під час атестації інтерни-випускники продемонстрували свої знання та навички у веденні вагітності, наданні допомоги під час пологів, при невідкладних станах в акушерстві та гінекології, виконували завдання, що стосувалися реанімації, ведення пацієнтів із неонатальними патологіями. Проводилася й оцінка навичок із догляду і невідкладної допомоги новонародженим.

Майбутні лікарі працювали з манекенами та симуляційним обладнанням, демонстрували алгоритми дій у критичних ситуаціях, що можуть виникнути в акушерсько-гінекологічній практиці. Головною метою проведення атестації у такому форматі стало створення максимально наближених до реальних подій умов, що дозволяє всебічно оцінити клінічну компетентність випускників та рівень їхньої підготовки до медичної практики.

Як відмітили голова атестаційної комісії, завідувач кафедри акушерства та гінекології №1, професор Дмитро Говсєєв і завідувачка кафедри акушерства, гінекології та неонатологї післядипломної освіти, професорка Вікторія Біла, учасники іспиту показали гідний рівень підготовки та отримали високі оцінки та схвальні відгуки членів атестаційної комісії.

Вітаємо лікарів-інтернів-гінекологів із успішним складанням іспиту, присвоєнням звання «лікаря-спеціаліста» та бажаємо подальших успіхів у професії!

За інформацією кафедри акушерства, гінекології та неонатології післядипломної освіти