ВІДБУЛАСЯ НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ “АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ОРТОПЕДІЇ ТА ТРАВМАТОЛОГІЇ У ДІТЕЙ”

03.05.2017

28 квітня 2017 року відбулась науково-практична конференція «Актуальні питання ортопедії та травматології у дітей», присвячена пам’яті видатного дитячого ортопеда-травматолога, основоположника школи дитячої мікрохірургії, професора Олега Дольницького.

Участь в конференції взяли  китайські спеціалісти в галузі дитячої ортопедії-травматології: головний  дитячий ортопед травматолог Китаю, професор  Yang Jianping; віце президент китайської асоціації ортопедів-травматологів, професор  Chen Bochang та професори Ling Feng та Jiong Luo;  понад 100 провідних українських спеціалістів в області ортопедії та травматології з різних міст України: Києва, Харкова, Умані,  Запоріжжя, Хмельницького, Рівного, Полтави, Тернополя, Миколаєва, Івано-Франківська, Луцька, Вінниці, Чернігова, Кропивницького, Черкас, Житомира,  Одеси, Чернівців.

З вітальними  словами виступили: завідувач кафедри дитячої хірургії НМУ, професор Анатолій Левицький, який розповів про вагомий внесок Олега Дольницького в  розвиток ортопедії та травматології на теренах України; проректор з лікувальної роботи НМУ, професор Олександр Науменко від імені ректорату та Вченої ради побажав плідної роботи організаторам та учасникам конференції;   академік академії вищої школи України, професор Данило Кривченя; заступник головного лікаря з хірургічних питань НДСЛ «Охматдит» Володимир Поворознюк; голова осередку ортопедів м.Києва Андрій Лябах; директор компанії «Інтерлок-ТТ», співорганізатор Марина Теліга.

Програма заходу включала клінічний огляд хворих у відділенні ортопедії та травматології з докладним обговоренням найцікавіших випадків.

В ході конференції прозвучали доповіді про актуальні питання лікування дисплазії кульшового суглобу, дитячого епіфізіолізу головки стегнової кістки, корекції деформації кінцівок, корекції еквіноварусної стопи, варіанти лікування переломів кісток у дітей титановими еластичними стрижнями, хірургічного лікування сколіозу у дітей. Також були проведені різноманітні майстер-класи, дискусійні обговорення.

Захід відбувся за підтримки і сприяння адміністрації Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, кафедри дитячої хірургії та відділення ортопедії і травматології НДСЛ «Охматдит», а також партнерів, компанії Double Medical та компанії Інтерлок-ТТ.

Кафедра дитячої хірургії