ВІДБУЛАСЯ ЛЕКЦІЯ “ВАКЦИНАЦІЯ У ДІТЕЙ. ВИКЛИКИ СЬОГОДЕННЯ”

05.05.2017

28 квітня для студентів, лікарів-інтернів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця в рамках Українського тижня імунізації відбулася лекція декана медичного факультету №3, професора кафедри дитячих інфекційних хвороб  Оксани Виговської на тему: «Вакцинація у дітей. Виклики сьогодення».

Основна мета лекції – спонукати майбутніх лікарів до свідомого персоналізованого відношення до вакцинації у дітей, формування спільноти майбутніх фахівців, які усвідомлюють, які виклики в умовах сучасності несе за собою вакцинація, які покази, протипокази, побічні реакції, побічні ускладнення, міфи пов’язані із імунізацією. Також в лекції було приділено велику увагу на розвиток і напрацювання у майбутніх лікарів при роботі із дітьми та їх батьками компетентності спілкування, спонукання до співпраці між лікарем та самим пацієнтом і його батьками.

Лекцію  відвідала член правління ГО «Батьки за вакцинацію» Наталія Рибачик, яка від ГО «Батьки за вакцинацію» вручила декану медичного факультету №3 Оксані Виговській Подяку за активну й плідну роботу та підтримку у справі захисту здоров’я та життя дітей України та звернулася із теплими словами підтримки до студентів й лікарів-інтернів Університету.

Лекція викликала жвавий інтерес серед присутніх. «Я – майбутній лікар-педіатр за вакцинацію! Ця інформація є, як ніколи актуальною, адже в провідних країнах світу не виникає питань щодо вакцинації. Надіюсь, найближчим часом й світогляд наших співвітчизників суттєво зміниться!» – зауважив Сергій Пітух, студент 5 курсу, медичного факультету №3.

«Ми, практикуючі лікарі-педіатри, несемо відповідальність за доступне роз’яснення батькам важливості та необхідності вакцинації. Дякуємо за цікаву лекцію та професійний погляд на проблему!» – Оксана Долгополова, лікар-інтерн, випускниця медичного факультету №3 2016 року.

Деканат медичного факультету №3