Відбулася душевна зустріч випускників Університету через 35 років

27.06.2023

Традиційно у червні в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбуваються зустрічі випускників минулих років. Проходять десятиріччя, а колишні студенти приїжджають звідусіль, щоб знову поринути спогадами у прекрасний світ молодості, побачитися та поспілкуватися зі своїми студентськими дурзями, згадати роки навчання, що об’єднали їх професією лікаря.

Минуло 35 років відтоді як 250 випускників 1988 року завершили навчання в нашому Університеті. Переважна більшість залишилися вірні обраному фаху до сьогодні , стали відомими спеціалістами в різних галузях, зробили вагомий внесок у розбудову вітчизняної медицини. Чимало залишилися у рідній альма-матер або повернулися до неї згодом, щоб передавати свої знання та досвід новим поколінням майбутніх медиків. Серед них – перший проректор з навчально-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко, який у вступному слові розповів однокурсникам про сучасні досягнення НМУ у підготовці лікарів, розвитку університетської освіти та науки. Випускниками 1988 року були й інші відомі  співробітники нашого навчального закладу – професори Оксана Вітовська, Ігор Карвацький, Володимир Ткачишин, Борис Слонецький, доценти Галина Михальчишин і Михайло Омельчук.

Кожен випускник мав можливість розповісти про свій професійний і життєвий шлях. На зустріч прийшли і щасливими сімейними парами, створеними ще у студентські роки. Це – Микола і Алла Ковальчуки, Тетяна і Володимир Колодяжні, Галина і Сергій Панасенки, Сергій і Валентина Фесенки. Усі висловлювали вдячність рідному Університету за ґрунтовну медичну освіту, що стала базою для фахової реалізації упродовж довгих років, а також надію на нові зустрічі із студентськими друзями.

Пресцентр НМУ