Відбулася друга Міжнародна конференція “Передові методики лікування патології кульшового, колінного та плечового суглобів”

21.10.2021

15-16 жовтня 2021 року в місті Харкові відбулася друга Міжнародна конференція “Передові методики лікування патології кульшового, колінного та плечового суглобів” (наукові читання, присвячені пам’яті академіка О.О Коржа). Конференцію організовано Інститутом патології хребта та суглобів ім. проф. М.І.Ситенка НАМН України, Українською асоціацією ортопедів-травматологів у співпраці з Європейським товариством кульшового суглоба (EHS) та при підтримці Європейської федерації ортопедичних товариств (EFORT).

На цій дводенній події було проведено симпозіуми та сесії, присвячені сучасним підходам у лікуванні патології великих суглобів – від реконструктивно-відновної хірургії до ревізійного ендопротезування, обговоренню складних випадків, пов’язаних з ускладненнями ендопротезування, діагностикою та лікуванням перипротезної інфекції, за участі провідних українських та закордонних експертів. Особливістю цьогорічної конференції було включення до програми лікування патологій плечового суглоба, проведення практичних майстер-класів з можливістю особистого спілкування з викладачами світового рівня.

У рамках конференції, за традицією, проводилась сесія «Найкраща доповідь». Серед низки письмових робіт було обрано три, представлені на головній сесії англійською мовою. Слід відзначити, що група авторів-аспірантів кафедри травматології та ортопедії НМУ імені О.О. Богомольця (М.В.Вакулич, Ю.В.Клапчук, Д.В.Лось) здобули ІІ місце з доповіддю «Технології реконструктивно-відновлювальних операцій при вогнепальних внутрішньосуглобових переломах з первинними дефектами кісткової тканини».

Загалом за час конференції проведено понад 70 доповідей, серед країн-спікерів були Велика Британія, США, Італія, Чилі, Колумбія, Данія, Греція, Індія, Болгарія, Франція, Іспанія, Іран, КНР. Звісно, такі конференції, окрім різностороннього обміну досвідом, дають змогу підвищити престиж України на світовому науково-практичному рівні.

 

Прес-центр за матеріалами кафедри травматології та ортопедії